Bursa Kestel ilçesi, yerel yönetimin öncülüğünde gerçekleştirilen bir sosyal yardım hamlesiyle gündeme geldi.

Kestel Belediyesi, bakkal ve okul kantinlerindeki veresiye defterlerinden, elektrik ve su borçlarına kadar vatandaşların üzerindeki mali yükü kaldırdı.

Bursa'da Sokak Köpekleri 2 Çocuğu Hastanelik Etti! Bursa'da Sokak Köpekleri 2 Çocuğu Hastanelik Etti!

Toplamda 2 milyon 807 bin TL'lik bir bütçe ile gerçekleştirilen bu yardım, ramazan ayının maneviyatına da katkı sağladı.

Genç Gazete Bursa’nın Bu Ilçesinde Vatandaşın Tüm Borçları Sıfırlandı! (1)

Veresiye Defterleri Kapandı, Esnaf ve Vatandaş Sevindi

Kestel Belediyesi'nin, market ve okul kantinlerindeki veresiye defterlerini toplama eylemi, ilçede büyük bir memnuniyet yarattı.

Esnaf, dükkân camlarına, "Veresiye borçları Kestel Belediyesi tarafından ödenmiştir" yazılı notlar asarak, bu jesti ilan etti. Vatandaşlar ise yapılan yardımlar karşısında büyük bir mutluluk yaşadı.

Elektrik ve Su Borçları bile ödendi

Belediye, UEDAŞ ve BUSKİ ile iş birliği içinde, ilçedeki elektrik ve su borcu olan yüzlerce hanenin fatura borçlarını sıfırladı. Bu yardımlar, ihtiyaç sahiplerinin yüzünü güldürdü.

Genç Gazete Bursa’nın Bu Ilçesinde Vatandaşın Tüm Borçları Sıfırlandı! (2)

Ramazan Ayında Bin Aileye Erzak Yardımı yapıldı

Kestel Belediyesi, ramazan ayının maneviyatını paylaşarak, bin ihtiyaç sahibi aileye erzak kolisi ulaştırdı. Bu yardımlarla birlikte, ilçe genelinde sosyal yardımın önemi bir kez daha vurgulandı.

Kestel Belediye Başkanı Önder Tanır, "Kestel’e sözümüz var diyerek çıktığımız bu yolda, göreve geldiğimiz günden beri, her alanda en iyisi olmak için gece gündüz çalışıyoruz. Yatırımlarımızla, kültür ve sanat etkinliklerimiz ile sosyal yardım projelerimiz ile vatandaşımızın yanındayız, yanında olmaya devam edeceğiz. Geçtiğimiz 3 yıl da olduğu gibi bu yılda ramazan ayını sosyal yardım ayı olarak ilan ettik. İhtiyaç sahibi vatandaşlarımızın 74 bin 907 TL elektrik, 1 milyon 351 TL su borçlarını ödedik, marketlerdeki ve okul kantinlerindeki 382 bin liralık veresiye defterlerini topladık. Bin ihtiyaç sahibi ailemize 1 Milyon TL değerinde erzak kolisi ulaştırdık. Herkesin tok, herkesin mutlu olduğu bir Kestel için çalışıyoruz ve çalışacağız. Her zaman söylediğim gibi biz büyük bir aileyiz ve gün geçtikçe daha da büyüyeceğiz. İyi günde, kötü günde biriz beraberiz. Kestel Belediyesi olarak her zaman iyilikten tarafız’’ dedi.

Bu yıl içerisinde gerçekleştirilen sosyal yardım projeleri, Kestel Belediyesi'nin toplumun her kesimine dokunma çabasının bir göstergesi olarak kaydedildi. 

Kaynak: İHA