Bursa’nın Kestel ve Gürsu ilçeleri arasında bulunan ormanlık alanda çıkan yangın, gece saatlerinde rüzgarın etkisiyle kısa sürede büyüdü. Alevlere karadan arazöz, itfaiye aracı ve TOMA ile müdahale edilirken, çok sayıda görevli ve vatandaş söndürme çalışmalarına destek verdi.

Yangının etkili olduğu bölgede bulunan bir çiftlikte mahsur kalan hayvanları gören vatandaşlar, dumandan etkilenen bir köpek ile kafes içerisinde bulunan iki güvercini fark etti. Hemen harekete geçen vatandaşlar, hayvanları çiftlikten uzaklaştırarak güvenli alana çıkardı.

Mersin’de otomobil yayaya çarptı! 1 ağır yaralı
Mersin’de otomobil yayaya çarptı! 1 ağır yaralı
İçeriği Görüntüle

Olay yerine gelen Nilüfer Arama Kurtarma (NAK) ekipleri, vatandaşlar tarafından kurtarılan hayvanları alarak güvenli bölgeye taşıdı. Yangının rüzgar nedeniyle devam ettiği bölgede ekiplerin karadan müdahalesi aralıksız sürüyor.

Yangına Müdahale Sürüyor

Yangına itfaiye, orman ekipleri ve TOMA araçlarıyla karadan müdahale ediliyor. Gönüllü vatandaşlar da su taşıyarak ve alevlerin yayılmasını engellemeye çalışarak ekiplere destek veriyor. Bölgedeki tehlike nedeniyle çevre alanlar tedbir amaçlı boşaltıldı.

Yetkililer, yangının kontrol altına alınabilmesi için rüzgarın etkisinin azalmasının beklendiğini bildirirken, vatandaşlardan yangın bölgesine yaklaşmamaları istendi.

Kaynak: İHA