Bursa Büyükşehir Belediyesi, sonbaharda mevsim normallerine göre gerçekleşmesi öngörülen yağışlar öncesinde kent genelindeki yağmur suyu altyapısını hazırlamak amacıyla kapsamlı temizlik çalışması başlattı. BUSKİ Genel Müdürlüğü koordinasyonundaki çalışmalar kapsamında doluluk ve tıkanma tespit edilen yağmur suyu ızgaralarına müdahale ediliyor.
BUSKİ tarafından planlanan çalışmalar, Tarım Peyzaj A.Ş. ekiplerince Bursa genelinde yürütülüyor. Ekipler, sahadaki periyodik kontrollerde doluluk tespit ettikleri ızgaraları temizlerken daha önce çalışma yapılan noktalarda da düzenli incelemeler gerçekleştiriyor.

Bursa genelinde yılda 40-50 bin temizlik yapılıyor
Büyükşehir Belediyesi tarafından paylaşılan bilgilere göre ekipler, Bursa genelindeki yağmur suyu ızgaralarında yılda yaklaşık 40-50 bin kez temizlik faaliyeti yürütüyor.
Son çalışmalar kapsamında Gemlik’te bin 84, Kestel’de 824, Mudanya’da 20, Gürsu’da 3, Nilüfer’de bin 696, Osmangazi’de 8 bin 937 ve Yıldırım’da 993 yağmur suyu ızgarası yağışlara hazır hale getirildi.
Çalışmalarla yağmur suyu altyapısının sağlıklı şekilde işletilmesi, yağışlarda oluşabilecek taşkın ve su basma risklerinin azaltılması ile cadde ve sokaklarda yaya ve araç trafiğinin güvenliğinin desteklenmesi amaçlanıyor.

Şahin Biba’dan çevre hassasiyeti çağrısı
Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Şahin Biba, yağmur suyu ızgaralarında yürütülen temizlik çalışmalarının mevsimsel risklere karşı önemli olduğunu belirtti.
Biba, Büyükşehir Belediyesi olarak Bursa’yı dört mevsim temiz ve güvenli tutmak amacıyla kapsamlı incelemeler ve planlamalar yaptıklarını ifade ederek, yürütülen çalışmaların su basması ve taşkın gibi risklerin önüne geçilmesine yardımcı olduğunu söyledi.

Çalışmalarda görev alan ekiplere teşekkür eden Biba, vatandaşlardan da çevrenin korunması konusunda hassasiyet göstermelerini istedi.





