Bursa’nın Osmangazi ilçesinde bir otomobilin motor bölümüne girerek mahsur kalan yavru kedi, araç Orhaneli ilçesine ulaştıktan sonra itfaiye ekiplerince kurtarıldı. Sürücü, otomobilden gelen miyavlama sesleri üzerine yardım istedi.

Bursa'da Otomobilin Motorunda Ilçe Ilçe Gezdi (3)

Motor bölümüne girerek mahsur kaldı

Edinilen bilgiye göre yavru kedi, sıcak hava nedeniyle gölge bir yer ararken otomobilin tekerlek ve amortisör bölümünden içeri girdi. Motor kısmına kadar ilerleyen kedi, sürücünün aracı çalıştırarak hareket etmesinin ardından bulunduğu yerde sıkıştı.

Otomobil Osmangazi’den Orhaneli’ye kadar ilerledi. Araçtan indikten sonra miyavlama sesi duyan sürücü, yaptığı kontrolde kedinin bulunduğu noktayı tespit edemedi.

Bursa'da Otomobilin Motorunda Ilçe Ilçe Gezdi (2)

İtfaiye ekipleri kurtardı

Sürücü, otomobili Orhaneli’deki Bursa Büyükşehir Belediyesi itfaiye merkezine götürerek ekiplerden yardım istedi. İtfaiye erleri, yavru kediyi motor koruma kapağı ile yağ karteri arasından çıkardı.

Bir süredir aç ve susuz kaldığı tahmin edilen kediye ekipler tarafından su ve yiyecek verildi. Yavru kediyi teslim alan itfaiye erleri, kediyi sahiplendi.

Kaynak: İHA