Bursa Valiliği, orman yangınlarının önlenmesi amacıyla 8 Temmuz’dan itibaren 15 Ekim 2025 tarihine kadar ormanlık alanlara girişlerin yasaklandığını duyurdu.

Bursa'da Aydınlatma Direğini Devirdi, Hasarlı TIR’la Kaçtı!
Bursa'da Aydınlatma Direğini Devirdi, Hasarlı TIR’la Kaçtı!
İçeriği Görüntüle

Yapılan açıklamada, yasağın tüm ormanlık alanları kapsadığı belirtilirken, mesire yerleri ve orman parklarında sadece işletmecilerin belirlenen kurallar çerçevesinde faaliyetlerine devam edebileceği vurgulandı. Bu alanlarda gelişigüzel ateş yakılmasına kesinlikle izin verilmeyecek.

Bursa'da Ormana Girişler Yasaklandı (3)

Ayrıca, orman kenarlarından geçen yollarda mola vermek, piknik yapmak, mangal, semaver ve benzeri araçlarla ateş yakmak da yasak kapsamında. Anız, bağ, bahçe, zeytinlik ve tarla temizliği gibi faaliyetlerden çıkan bitki ve dal artıklarının yakılması da yasaklandı.

Kaynak: DHA