Osmangazi ilçesinin İsmetiye Mahallesi'nde dün öğle saatlerinde başlayan orman yangını, kısa sürede büyüyerek mahalleyi tehdit etti. Mahalleli, alevlerin evlerine kadar yaklaştığını, itfaiye ve orman ekiplerinin zamanında müdahalesi sayesinde facianın eşiğinden dönüldüğünü ifade etti.

Nilüfer’deki orman yangını kontrol altına alındı
Nilüfer’deki orman yangını kontrol altına alındı
İçeriği Görüntüle

Bursa'da Orman Yangını Felaketi Mahalle Küle Döndü (3)

Yangının ardından çekilen dron görüntülerinde, bir zamanlar yemyeşil olan ormanlık alanın siyaha büründüğü görüldü. Yangın nedeniyle birçok vatandaş geçici olarak komşularına sığınmak zorunda kaldı. Bugün ise mahallede hayat yavaş yavaş normale dönmeye başladı.

Bursa'da Orman Yangını Felaketi Mahalle Küle Döndü (1)

“Birlik olup yeniden yeşerteceğiz”

Evlerinin yanmaktan son anda kurtarıldığını anlatan mahalle sakinleri, “Helikopterler yetişmese, az daha alevler koca mahalleyi yutacaktı. Güzelim ormanımızdan eser kalmadı. Ama birlik olup yeniden yeşerteceğiz” dedi.

Bursa'da Orman Yangını Felaketi Mahalle Küle Döndü (2)

Görevdeyken köyü yandı

İsmetiye Mahallesi'nde ikamet eden Bursa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Eri Furkan Ertekin ise, yangın sırasında başka bir bölgede görevde olduğunu belirterek, “Kendi köyüm yanarken orada müdahalede bulunuyordum. Görevimi terk edemezdim ama kalbim hep burada kaldı” diye konuştu.

Ertekin, evine sadece 10 metre kala alevlerin bahçesindeki saman balyalarını yaktığını, ancak itfaiye ve köylülerin desteğiyle koyunlarının ve traktörünün kurtarıldığını ifade etti. “Çok şükür bununla atlattık, herkese geçmiş olsun” sözleriyle yaşadığı duyguları paylaştı.

Kaynak: İHA