Bursa 1. Asliye Ticaret Mahkemesi, devam eden iki konkordato davasında geçici mühlet sürelerini iki ay süreyle uzattı. Kararlar, Mustafa Erdem Ceylan ile Tomomar Sağlık Hizmetleri Ltd. Şti. ve Adem Eryılmaz, Remzi Eryılmaz, Atabey Mekanik A.Ş. ile Eren İklimlendirme A.Ş.’nin taraf olduğu dosyaları kapsıyor.

Bursa’da İki Konkordato Dosyasında Kritik Tarihler Açıklandı
Bursa’da İki Konkordato Dosyasında Kritik Tarihler Açıklandı
İçeriği Görüntüle

Konkordato-1

Mustafa Erdem Ceylan ve Tomomar Sağlık davasında süre uzatıldı

Mahkeme, 2025/982 Esas numaralı dava kapsamında davacılar Mustafa Erdem Ceylan ve Tomomar Sağlık Hizmetleri Tekstil İnşaat Gıda Turizm Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti.’ye verilen üç aylık geçici konkordato mühletini 07 Kasım 2025 tarihinden itibaren iki ay süreyle uzattı. Bu süreçte daha önce verilen tedbirlerin yürürlükte kalacağı bildirildi.

İcra ve İflas Kanunu’nun (İİK) 288/1. maddesi uyarınca geçici mühletin, kesin mühletin sonuçlarını doğuracağı hatırlatılarak; 294, 295, 296 ve 297. maddelerin kıyasen uygulanacağı belirtildi. Buna göre, 6183 sayılı Kanun’a dayalı takipler dahil olmak üzere davacı aleyhine hiçbir icra, haciz veya tedbir işlemi yapılamayacak.

Tedbirlerin, yalnızca İİK’nın 206. maddesinin birinci sırasında yer alan imtiyazlı alacaklar ve rehinle teminat altına alınmış alacaklar için geçerli olmadığı aktarıldı. Geçici mühlet süresinde görevlendirilen komiserin görevine devam edeceği, davaya ilişkin duruşmanın 10 Aralık 2025 Salı günü saat 15.30’da Bursa 1. Asliye Ticaret Mahkemesi’nin B Blok 2. katındaki duruşma salonunda yapılacağı açıklandı.

Konkordato Tanimi Ve Anlami

Atabey Mekanik ve Eren İklimlendirme için de iki ay ek süre

Mahkemenin 2025/995 Esas sayılı ikinci dosyasında ise davacılar Adem Eryılmaz, Remzi Eryılmaz, Atabey Mekanik İklimlendirme İnşaat Taahhüt Ticaret A.Ş. ve Eren İklimlendirme Isı Sistemleri İnşaat Taahhüt Mühendislik Yapı Malzemeleri Elektrik Enerji İmalat Otomotiv Sanayi Ticaret A.Ş.’ye ait konkordato davasında geçici mühlet 11 Kasım 2025’ten itibaren iki ay uzatıldı.

Bu dosyada da önceki tedbir kararlarının yürürlükte olduğu, geçici mühletin kesin mühletin sonuçlarını doğuracağı ve ilgili kanun hükümlerinin uygulanacağı belirtildi. Aynı şekilde, geçici mühlet döneminde görevlendirilen komiserin görevine devam edeceği ifade edildi.

Kesin mühlet kararının geçici mühlet süresi içinde verileceği hatırlatılarak, duruşmanın 10 Aralık 2025 günü saat 15.15’te, Bursa 1. Asliye Ticaret Mahkemesi’nin B Blok 2. katındaki duruşma salonunda yapılacağı bildirildi. Mahkeme, isteyen alacaklıların duruşmalara katılabileceklerini ilan etti.

Kaynak: ilan.gov.tr