Nilüfer Belediyesi öncülüğünde düzenlenen “Kalpten İlmekler İyilik Sahnesinde” etkinliği, kadınların dayanışmasını ve iyiliği aynı sahnede buluşturdu. Karaman Dernekler Yerleşkesi’nde gerçekleştirilen etkinlikte kadınlar, şarkılar eşliğinde huzurevi sakinleri için atkı, bere ve yastık ördü.

Bursa'da Kadınlardan Huzurevine Ilmek Ilmek Sevgi (2)-1

Nilüfer Belediyesi, Elif Sanat Kültür ve Kadın Dayanışma Derneği ile Nilüfer Kadın Korosu iş birliğiyle hayata geçirilen etkinlikte hazırlanan örgülerin, Nilüfer Belediyesi’ne bağlı huzurevleri ile Nilüfer Belediyesi Lions & Ercan Dikencik Alzheimer Hasta Konuk Evi sakinlerine ulaştırılacağı bildirildi.

Bursa'da Kadınlardan Huzurevine Ilmek Ilmek Sevgi (3)

Bursa Jandarması'ndan Kızılay'a anlamlı katkı
Bursa Jandarması'ndan Kızılay'a anlamlı katkı
İçeriği Görüntüle

Etkinlikte konuşan Elif Sanat Kültür ve Kadın Dayanışma Derneği Başkanı Elif Kamacı Efe, projenin üçüncü kez gerçekleştirildiğini belirterek, daha önce örülen ürünlerin Harmancık’taki çocuklara ulaştırıldığını hatırlattı. Efe, Ramazan ayında hazırlanan örgülerin huzurevi sakinlerine armağan edileceğini ifade etti.

Etkinliğe katkı sunan Şadi Özdemir’in eşi Nuray Özdemir de çalışmanın bir iyilik hareketi olarak başladığını belirtti. Özdemir, daha önce yapılan örgülerin çocuklara hediye edildiğini, bu etkinlikte ise kadınların şarkılar söyleyerek örgü ördüğünü ve hazırlanan ürünlerin huzurevleri ile Alzheimer merkezindeki yaşlılara ulaştırılacağını söyledi.

Bursa'da Kadınlardan Huzurevine Ilmek Ilmek Sevgi (4)

Nilüfer Kadın Korosu Şefi Aysel Gürel ise projeye destek vermekten memnuniyet duyduklarını belirterek, benzer çalışmaların yaygınlaşmasını temenni ettiklerini ifade etti.

Kadınların şarkılar ve ilmeklerle bir araya geldiği etkinlik, katılımcılar için duygu dolu anlara sahne oldu.

Kaynak: İHA