Olay, Bursa’nın Osmangazi ilçesi Hacı İlyas Mahallesi Kıbrıs Şehitleri Caddesi üzerinde meydana geldi. Türkiye genelinde trafik güvenliğini sağlamak amacıyla denetimlerine devam eden Bursa Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, uygulama sırasında 16 BRD plakalı otomobilin sürücüsünün manevrasını fark etti. Uygulama noktasının yaklaşık 100 metre gerisinde aracını park ederek alkollü bir iş yerine giren sürücü Uğurhan G., bir süre sonra dışarı çıkarıldı.

Genç Gazete Bursa'da Alkolmetreyi 4 Kez Üflemeyip Kaçmaya Çalıştı, Polisin Tek Cümlesiyle Geri Döndü 3

Sürücü, polis ekiplerine ehliyet ve kimliğini vermemekte direndi. Kimlik tespiti için karakola götürüleceğini duyunca ehliyetini teslim etti. Ardından alkolmetreyi dört kez “üflüyormuş gibi” yaptı ancak her seferinde testi geçersiz kıldı. Polis memuru aracın anahtarını isteyince, Uğurhan G. bir anda koşarak kaçtı. Ancak görevli memurun, “Kaçtın diye işlem yapılmayacak mı? Ehliyetin bende, kaç” sözleri üzerine geri döndü ve “Kaçmıyorum abi” yanıtını verdi.

Genç Gazete Bursa'da Alkolmetreyi 4 Kez Üflemeyip Kaçmaya Çalıştı, Polisin Tek Cümlesiyle Geri Döndü 1

İnegöl'de Bayram Telaşı Zirve Yaptı: Çarşı Pazar Doldu Taştı, Trafik Yoğunlaştı!
İnegöl'de Bayram Telaşı Zirve Yaptı: Çarşı Pazar Doldu Taştı, Trafik Yoğunlaştı!
İçeriği Görüntüle

Yine alkolmetreyi üflemeyen sürücüye, prosedür gereği ret çıktısı düzenlendi. Uğurhan G.'nin ehliyetine 2 yıl süreyle el konulurken, aracı da çekici yardımıyla otoparka çekildi. Sürücüye toplam 26 bin 557 lira para cezası uygulandı.

Genç Gazete Bursa'da Alkolmetreyi 4 Kez Üflemeyip Kaçmaya Çalıştı, Polisin Tek Cümlesiyle Geri Döndü

Kaynak: İHA