Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) öncülüğünde kurulan Gökmen Uzay Havacılık Eğitim Merkezi (GUHEM), Dünya Uzay Haftası kapsamında Türkiye genelinde büyük yankı uyandıran bir etkinliğe imza attı.

Dünya Uzay Haftası Derneği tarafından Türkiye Ulusal Koordinatörlüğü görevini bu yıl da üstlenen GUHEM, “Mars’ta Ne Zaman Yaşayacağız?” temalı çevrim içi programıyla 81 ilden, 579 okuldan 70 bini aşkın öğrenciyi bir araya getirdi.

Mars’ta Yaşam Hayali Binlerce Öğrenciyi Buluşturdu
Etkinlik kapsamında, ODTÜ Bilim İletişimi Direktörü ve Astrofizikçi Dr. Umut Yıldız, “Mars’ta Ne Zaman Yaşayacağız?” başlıklı sunumunda öğrencilerle buluştu. Türkiye’nin dört bir yanından çevrim içi olarak katılan gençler, Mars’ta yaşam ihtimallerini, uzay araştırmalarındaki son gelişmeleri ve geleceğin astronotlarını bekleyen zorlukları yakından öğrenme fırsatı buldu.

“Asıl Değer, Gençlerin Hayal Gücünde”
Dr. Umut Yıldız, çocukların bilime ve uzaya olan ilgisinin önemine vurgu yaparak şunları söyledi:
“Bugün 70 bin öğrenciyle aynı anda uzaya baktık. Bu sayıdan çok daha değerli olan, bu gençlerin merakı ve hayal gücü. Mars’a gitmek bir hedef; ancak asıl yolculuk, bu çocukların bilime inançla yöneldiği her an başlıyor. GUHEM, Türkiye’nin uzay farkındalığını artırmak ve yeni nesillere ilham vermek için çok kıymetli projeler gerçekleştiriyor. Dünya Uzay Haftası’nda böyle bir buluşmaya ev sahipliği yapmak gerçekten çok anlamlı oldu.”
GUHEM, Türkiye’nin ilk uzay ve havacılık temalı eğitim merkezi olarak, uzay bilincini geliştirmeye ve yeni nesilleri bilimle buluşturmaya yönelik faaliyetlerine hız kesmeden devam ediyor.




