Bursa Şehir Hastanesi, tıp dünyasında nadir görülen bir performans istatistiğine ev sahipliği yaptı. Kalp ve Damar Cerrahisi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nail Kahraman, bir yıl içerisinde bin 316'sı yüksek riskli "A Grubu" operasyon olmak üzere toplam 3 bin 766 cerrahi işlem gerçekleştirdi. Bu önemli başarı dolayısıyla hastane bünyesinde bir takdir töreni düzenlendi.

Başhekim Doç. Dr. Salih Metin'in ev sahipliğinde gerçekleştirilen programda, Prof. Dr. Nail Kahraman’a plaketi Bursa Valisi Erol Ayyıldız tarafından takdim edildi. Törende, Kahraman’ın özellikle çevre illerden gelen ve hayati tehlikesi yüksek olan hastalar için sergilediği özverili çalışma vurgulandı.

"En Büyük Motivasyonumuz Hastalara Umut Olmak"

Plaket takdiminin ardından açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Nail Kahraman, başarının bir ekip ruhuyla geldiğini ifade etti. Kahraman, "Bu gurur, gece gündüz demeden emek veren tüm çalışma arkadaşlarımıza aittir. Birçok merkezde riskli bulunarak kabul edilmeyen hastalar için sorumluluk almayı vicdani bir görev olarak görüyoruz. Temel motivasyonumuz, çaresiz kalan hastalara umut olabilmektir" dedi.

Bursa'da 1 Yılda 3 Bin 766 Ameliyat Yapan Doktora Ödül (1)

Kazanılan başarının Bursa Şehir Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Kliniği'nin ortak bir emeği olduğunu belirten Kahraman, hastanenin cerrahi yetkinliğini uluslararası standartlara taşıma hedeflerine vurgu yaptı.

Bursa’da trafikte yol verme kavgası kamerada
Bursa’da trafikte yol verme kavgası kamerada
İçeriği Görüntüle

14 Mart Tıp Bayramı Kutlamalarıyla Birleşti

Plaket töreni, 14 Mart Tıp Bayramı kapsamında düzenlenen geniş katılımlı bir programla birleştirildi. Ramazan ayı dolayısıyla düzenlenen iftar yemeği ile başlayan etkinlikte, Bursa Sevgi Korosu tarafından Türk Sanat Müziği konseri verildi.

Gecede sadece cerrahi başarılar değil, farklı branşlarda üstün performans sergileyen hekimlere de başarı belgeleri verildi. Vali Erol Ayyıldız ve Başhekim Salih Metin, sağlık çalışanlarının fedakârca yürüttüğü mesaiye dikkat çekerek tüm sağlık camiasının Tıp Bayramı’nı kutladı.

Kaynak: İHA