İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, ülke genelinde gerçekleştirilen "Kafes Operasyonu" ile ilgili flaş bilgileri paylaştı. 56 ilde gerçekleştirilen operasyonlarda şimdiye kadar 150 şüpheli suç örgütü üyesinin yakalandığı bilgisi kamuoyuna duyuruldu.

Trafikte iki grup arasında silahlı kavga: 3 yaralı Trafikte iki grup arasında silahlı kavga: 3 yaralı

Bakan Yerlikaya'dan Önemli Açıklamalar

İçişleri Bakanı Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla, mali suç örgütlerine karşı düzenlenen operasyonun ayrıntılarını kamuoyuyla paylaştı. Yerlikaya, operasyonların devam ettiğini ve şimdiye kadar 150 şüphelinin yakalandığını belirtti.

Operasyonun Detayları

Operasyonun, ülke genelinde 56 ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirildiğini belirten Bakan Yerlikaya, emniyet güçlerinin koordinasyonunda birçok ilde eş zamanlı baskınlar düzenlendiğini ifade etti.

Operasyonun, tefecilikten dolandırıcılığa, ihaleye fesat karıştırmadan belgede sahteciliğe kadar birçok suç kapsamında gerçekleştirildiğini aktaran Yerlikaya, operasyon kapsamında çok sayıda ruhsatsız silah ve suçtan elde edildiği değerlendirilen miktarda para, çek ve senet ele geçirildiğini belirtti.

"Aziz milletimiz müsterih olsun: Halkımızın huzurunu kaçıran mali suç örgütlerine, organize suç örgütlerine ve çetelere nefes aldırmayacağız. Şafak sökerken de gün batarken de her an enselerindeyiz. Hepsini bir bir yakalayıp adalete teslim edeceğiz."

Bakan Yerlikaya, operasyonları gerçekleştiren polis teşkilatını tebrik ederek, halkımızın huzurunun sağlanması için suç örgütlerine karşı mücadelenin süreceğini vurguladı.

Editör: Umut Gökdaş