Bursa Büyükşehir Belediyesi BUSKİ Genel Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen Çınarcık İçme Suyu Arıtma Tesisi tamamlandı. Mayıs ayı sonunda su arıtımına başlayan tesisin, Bursa’nın uzun vadeli içme suyu ihtiyacının karşılanmasına önemli katkı sağlaması hedefleniyor.
Çınarcık İçme Suyu Arıtma Tesisi’nde ham suyun tesise alınmasının ardından tüm arıtma ünitelerinde biyolojik, kimyasal ve proses performans testleri gerçekleştirildi.
Yapılan kontrollerde tesisin çıkış suyu kalitesinin ilgili standartlara uygun olduğu doğrulandı. Böylece tesis, Bursa’ya sağlıklı ve güvenli içme suyu sağlamaya hazır hale getirildi.
Sisteme günlük 120 bin metreküp ilave su verilecek
BUSKİ ekipleri, arıtılan suyun mevcut içme suyu sistemine entegre edilmesi için iki ayrı noktada bağlantı çalışmalarına başladı.
Ana isale hattı bağlantısı kapsamında tesis çıkışındaki iletim hattı, Nilüfer’in Kurtuluş Mahallesi güzergâhında bulunan çelik ana isale hattına bağlanacak.
Çalışmanın tamamlanmasıyla Bursa’nın doğusundan batısına kadar uzanan ve 125 metre kotu ile altındaki yerleşim alanlarını besleyen ana isale hattına günlük yaklaşık 120 bin metreküp ilave içme suyu sağlanacak.
Kayapa’daki basınç ve su temini sorunu çözülecek
Çalışmaların yürütüldüğü diğer noktada ise Çınarcık İçme Suyu Arıtma Tesisi çıkışındaki temiz su iletim hattından Kayapa 30 Ağustos Mahallesi Nasrettin Hoca Bulvarı güzergâhında branşman bağlantısı alınacak.
Bu hattın mevcut içme suyu şebekesine entegre edilmesiyle Kayapa 30 Ağustos Mahallesi ile Çamlık Bulvarı çevresinde uzun süredir yaşanan basınç yetersizliği ve su temini sorunlarının giderilmesi amaçlanıyor.
BUSKİ’den vatandaşlara uyarı
Arıtılan içme suyunun sisteme alınması amacıyla 8 Temmuz Çarşamba günü 00.10 ile 23.50 saatleri arasında Nilüfer, Mudanya ve Karacabey’de su kesintisi uygulandığını hatırlatan BUSKİ ve Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, çalışmaların ardından dikkat edilmesi gereken konulara ilişkin uyarıda bulundu.
Hatlara yeniden su verilmesinin ardından bağlantı imalatları nedeniyle kum ve benzeri ince malzemelerin şebekeye karışma ihtimaline karşı suyun ilk saatlerde kontrollü kullanılması tavsiye edildi.
Kayapa 30 Ağustos Mahallesi ve Atlıçayır Bulvarı çevresinde yeni basınç rejiminin devreye alınacağı belirtilirken, yüksek basıncın bina bağlantıları ile iç tesisatlara zarar vermemesi için vatandaşların tesisatlarını kontrol ettirmeleri istendi.






