Letonya'ya karşı alacağı zaferle turnuvaya katılımı garantileyecek. Peki, Hırvatistan karşısında yaşadığı tarihi zafer ne anlama geliyor? İşte detaylar...

Hırvatistan Zaferiyle EURO 2024 Hayalleri Şaha Kalktı

Türkiye, deplasmanda Hırvatistan'ı 1-0'lık skorla mağlup ederek, grupta liderliğe oturdu. Bu önemli galibiyetle EURO 2024 vizesi için büyük bir avantaj elde etti.

Osijek'te Tarihi Bir Zafer

Opus Arena'da oynanan maçta ay-yıldızlı ekip, Barış Alper Yılmaz'ın golüyle Hırvatistan'ı devirerek, grupta zirveye tırmandı. Türkiye bu zaferle puanını 13'e çıkararak liderliğe oturdu.

Süper Lig Ekibi Maçlarını Bursa'da Oynamak İstiyor Süper Lig Ekibi Maçlarını Bursa'da Oynamak İstiyor

milli takım spor (3)

Grup Durumu ve Gelecek Maçlar

A Milli Futbol Takımı'nın grupta 2 maçı kaldı. Konya'da 15 Ekim Pazar günü Letonya'yla yapacağı karşılaşma, EURO 2024 vizesi için kritik bir öneme sahip. Ay-yıldızlı ekip, grup maçlarını 21 Kasım'da Galler ile deplasmanda oynayarak tamamlayacak.

Milli Takım'dan İlkler

Ay-yıldızlı ekip, Hırvatistan'ı deplasmanda mağlup ederek birçok ilki gerçekleştirdi.

milli takım spor (1)

Türkiye, Avrupa elemelerinde Hırvatistan'a sahasında ilk yenilgiyi yaşattı. Ayrıca Hırvatistan'ın en yeni ve modern stadı Opus Arena'da oynanan maçı kazanarak bir diğer ilke imza attı. Barış Alper Yılmaz, A Milli formayla 8. maçında ilk kez golle tanıştı. Yeni teknik direktör Vincenzo Montella yönetimindeki ilk maçından galibiyetle ayrıldı. Aday kadroya ilk kez davet edilen Kenan Yıldız, Hırvatistan karşılaşmasında formayı terleterek milli takım kariyerine start verdi.

Şimdi gözler, 15 Ekim'de Letonya karşısında alınacak sonuçta. Bir zafer, Türkiye'ye EURO 2024 biletini getirecek.

Editör: AYHAN BAYRAKTAR