BTÜ Haciwatt Takımı, Elektromobil kategorisinde yarışacağı araç için tamamen yeni bir şasi ve kabuk tasarladı. Takım kaptanı Furkan Demir, bu yılki tasarımlarına “Timsah” adını verdiklerini ve dış yüzeyde timsah temalı kaplama kullanacaklarını belirtti. Araçta karbon fiber ve alüminyum malzemelere ağırlık verilirken, batarya, motor ve motor sürücüsünün tamamen yerli üretim olduğu açıklandı.

Btü Öğrencileri Teknofest’e Timsah Tasarımlı Ve Hibrit Araçlarla Hazırlanıyor (1)

Hidrojen ve Elektrikle Çalışan Hibrit Araç

BTÜ Sancar Takımı ise Hidromobil kategorisinde yarışmaya hazırlanıyor. Takım üyesi Orçun Özdemir, aracın hem elektrik hem de hidrojen enerjisiyle çalışacağını, hidrojen dengesini ayarlayarak iki enerji türü arasında geçiş yapılabileceğini söyledi. Motor sürücüsü, enerji yönetim sistemi ve batarya yönetim sistemi dahil tüm bileşenlerin kendi tasarımları olduğunu vurguladı.

4 Aralık Bursa Gündemi! 4 Aralık Bursa’da Neler Yaşandı?
4 Aralık Bursa Gündemi! 4 Aralık Bursa’da Neler Yaşandı?
İçeriği Görüntüle

Btü Öğrencileri Teknofest’e Timsah Tasarımlı Ve Hibrit Araçlarla Hazırlanıyor (3)

Yaz Boyunca 7/24 Çalışma

40 kişilik ekip, yaz boyunca gece gündüz çalışmalarını sürdürüyor. Yerli ve özgün ürünler kullanarak araçlarını her yönüyle geliştirmeyi hedefleyen öğrenciler, TEKNOFEST’te derece elde etmeyi amaçlıyor.

Kaynak: İHA