Borsa son düşüşüne rağmen 8 bin seviyesinin üzerinde seyretmeye devam ediyor. Dikkatler şimdi yıl sonu kapanış fiyatına çevrildi. Analist Tuncay Turşucu, endeksin yükselmesi için gereken iki önemli şartı yatırımcılarla paylaştı. Çalkantılı günler geçiren borsada Turşucu, yatırımcılara kritik bilgiler sundu ve zamanın daralmasına rağmen yeni bir yükselişin mümkün olabileceğini belirtti.

8 bin seviyesinin üzerinde kalmanın önemini belirten Turşucu'ya göre eğer endeks 8 bin 500 direncini aşmayı başarırsa 9 bin seviyelerine doğru bir hareket öngörülebilir. Ancak 31 Aralık'a kadar beklenmedik olaylar olmazsa yıl sonuna kadar bu yükselişin devam etmesi tahmin ediliyor.

Başkan Tahmazoğlu: "1 ayda beton fiyatları Türkiye standartlarına gerilemezse beton santralleri kuracağız" Başkan Tahmazoğlu: "1 ayda beton fiyatları Türkiye standartlarına gerilemezse beton santralleri kuracağız"

İki Kritik Şart Var!

Midas kanalında konuşan Tuncay Turşucu, "Faizlerin yükselmiş olması ve mevduatların yüzde 45'lere çıkması gibi zorlayıcı faktörlere rağmen düşen CDS'ler, uluslararası alanda TL varlıklarına yönelik pozitif raporlar, artan risk iştahı ve yabancıların bankalara ilişkin olumlu değerlendirmeleri gibi etmenler endekste yukarı yönlü bir ivme oluşturuyor. Bu yükselişi reel bir artış olarak değil daha çok yüksek enflasyon ve buna paralel nominal bir yükseliş olarak görüyorum. Ancak yıl sonuna kadar yeni bir zirve mümkün olabilir. Bunun için iki kritik şart var: Öncelikle beklenmedik haberler gelmezse ve ikinci olarak endeks 8 bin seviyesinin üzerinde ısrarla tutunduğu sürece" şeklinde ifade etti.

Editör: Fırat Çelik