İstanbul'un finans kalbi Borsa İstanbul, hızla büyüyen piyasa koşullarında yatırımcısını koruma ve bilinçlendirme adımlarıyla gündemde. Şirketlerin halka arzlarını desteklerken, yatırımcılar için de önemli koruyucu ve bilgilendirici önlemler alıyor.

borsa istanbul (2)-1

Söz Konusu Önemli Adımlar

Yeni İşlem Esasları ve Güncellemeler

Borsa İstanbul, işlem esaslarını güncelliyor. Bazı şirketlerin paylarının daha sıkı işlem esaslarıyla işlem görmesi ve daha etkin bir fiyat oluşumunu sağlamak amacıyla açılış seansında piyasa emri imkanı getirildi. Emir iptali, fiyat kötüleştirme ve miktar azaltımı gibi önemli düzenlemelerle seansın bu bölümüne daha fazla yatırımcının katılması ve bilgi akışının artırılması hedefleniyor.

borsa istanbul (3)

Sosyal Medya Gözetimi ve Bilgilendirme

Özellikle sosyal medyada yoğunlaşan bilgi kirliliğine karşı Borsa İstanbul, proaktif önlemler alıyor. Borsa, 2023 yılında pay ve yatırımcı bazında tedbirlerle işlem esaslarını sıkılaştırdı.

“Borsaya olan ilginin artmasıyla özellikle sosyal medyada görülen bilgi kirliliğine dikkat edilmesi gerekiyor.”

borsa istanbul (4)

Yatırımcı Bilgilendirmesi ve Eğitimi

Borsa İstanbul, yatırımcılarını bilinçlendirmek amacıyla resmi internet sitesi ve sosyal medya kanallarında finansal okuryazarlık içerikleri yayınlıyor. Bunun yanı sıra, yatırımcılara Kamuyu Aydınlatma Platformu (KAP) üzerinden doğru ve güncel bilgilere ulaşmaları konusunda uyarılarda bulunuyor.

Tavuk ihracatına yasak geliyor! Bakanlık harekete geçti... Tavuk ihracatına yasak geliyor! Bakanlık harekete geçti...

Yatırımcılara sağlıklı bilgilere ulaşma, sosyal medya söylentilerine itibar etmeme ve aracı kurumların tavsiyelerini dinleme gibi konularda da rehberlik ediliyor. Borsa İstanbul, hem piyasa büyümesine katkıda bulunurken, hem de yatırımcılarının korunması ve bilinçlenmesi için sürekli çaba gösteriyor.

Editör: AYHAN BAYRAKTAR