Gelişen teknolojiye rağmen, müzik kasetlerine olan ilgi azalmıyor; aksine, belirli bir kesim tarafından daha fazla rağbet görüyor.

Genç Gazete Bir Zamanlar Rekor Satış Yapan Müzik Kasetleri Artık Koleksiyonerlik Oldu (1)

Koleksiyonerler ve nostalji severler, bu eski moda müzik taşıyıcılarını özellikle arıyorlar. Müzik kasetleri, yeni nesil için bir merak konusu olurken, eski nesil için ise geçmişe duyulan özlemi canlandırıyor.

Genç Gazete Bir Zamanlar Rekor Satış Yapan Müzik Kasetleri Artık Koleksiyonerlik Oldu (2)

Müzik kasetleri, artık yüksek koleksiyon değeri taşıyan öğeler olarak kabul ediliyor. Elazığ'daki dükkan sahibi Mustafa Yaman, kasetlerin 30, 40 ve 50 lira arasında değişen fiyatlarla satıldığını, CD'lerin ise 70 lira gibi bir fiyattan alıcı bulduğunu belirtiyor. Bazı müşterilerin hala orijinalliğini bozmadan araçlarında kaset çalar kullandığını ifade ediyor.

Genç Gazete Bir Zamanlar Rekor Satış Yapan Müzik Kasetleri Artık Koleksiyonerlik Oldu (3)

Mustafa Yaman,“ Yıllar önce işlerimiz oldukça iyiydi. Her gün kaset çıkardı. Sanatçıların albümlerini sürekli takip ederdik. Müşterilerde takip ederdi. Seri bir şekilde alırdı. Şimdiler de ise antika yada nostalji olarak bakıyor. Nostalji olarak saklayan da oluyor, kaset alıp dinleyenlerde oluyor. Teyp olan yada arabasında orjinalliğini bozmadan kaset kullanan müşterilerimiz de var. Şuan kasetleri 30,40 ve 50 liraya kadar satıyoruz. CD’leri ise 70 liradan satıyoruz" dedi.

Genç Gazete Bir Zamanlar Rekor Satış Yapan Müzik Kasetleri Artık Koleksiyonerlik Oldu (6)

Boğaları kızdıran kırmızı renk midir? Boğalar neden saldırır? Boğaları kızdıran kırmızı renk midir? Boğalar neden saldırır?

Yaman, geçmişte her gün yeni bir kaset çıkarken, müşterilerin de bu yeni çıkan albümleri hızla satın aldıklarını anımsatıyor.

Genç Gazete Bir Zamanlar Rekor Satış Yapan Müzik Kasetleri Artık Koleksiyonerlik Oldu (7)

Günümüzde ise müzik kasetleri, belirli bir kitlenin özel ilgisini çekiyor ve bu durum, müzik dinleme alışkanlıklarındaki değişimi ve teknolojinin evrimini yansıtıyor.

Genç Gazete Bir Zamanlar Rekor Satış Yapan Müzik Kasetleri Artık Koleksiyonerlik Oldu (5)

Editör: AYHAN BAYRAKTAR