Mobilyacılık yapan iş adamı İsmail Şentürk'e ait hobi bahçesinde bulunan 3 hindiden erkek olanı, bir süre önce anormal davranış sergileyip, kuluçkaya yattı.

Kümesteki dişi hindiler yumurtlamaya devam ederken, erkek hindinin sahiplendiği ve üzerinden kalkmadığı yumurtalardan 3 civciv çıktı. Civcivleri sahiplenen erkek hindi, yavrularını bir an olsun yanından ayırmıyor.

28 GÜN KULUÇKADA YATTI

Kümeste beslediği erkek hindinin dişi hindilerin yerine kuluçkaya yattığını belirten İsmail Şentürk, "Psikolojik mi bilmiyorum ama 28 gün boyunca sürekli kuluçkada yattı. Hatta ben ilk başlarda 1 hafta kadar yumurta koymak istemedim. Bozuk yumurtaları koydum altına yatsın belki kalkar diye. Kalkmadığı için sonradan normal yumurtalar koydum."

"Telefon edip 'Gerçekten böyle bir şey var mı?' diye soranlar oluyor. 'İnanmıyorsanız buyurun gelin bakın' diyorum. Gelip burada bakıyorlar. Onlar da hayretler içerisinde kalıyorlar. Değişik bir şey. Ben de ilk kez karşılaştım böyle bir durumla. Açıkçası çok hoş bir şey oldu"

Konteyner vagonlar TCDD'ye teslim edildi Konteyner vagonlar TCDD'ye teslim edildi

ANNE GİBİ BABA

"Yumurtalardan 3 tane civciv çıktı. 3 tane yavruyu kendisi büyüttü. Şuan hala onlarla beraber geziyor. Hem babalık hem annelik yapıyor onlara. Şimdiye kadar yavrular bir zarar görmedi. Yumurtalara yattığı gibi akşam olduğunda altına alıyor. Bütün annelik görevlerini baba olduğu halde yerine getiriyor" diye konuştu.

PSİKOLOJİK BİR DURUM

Bursa Veteriner Hekimler Odası Başkanı Sinan Sağlam ise bunun çok rastlanmayan, istisnai bir durum olduğunu belirtti.

Durumun psikolojik olduğunu vurgulayan Sağlam, "Bu tür kuluçka yapma süreci erkek hindilerde ya da erkek kanatlılarda çok nadir gözüken bir durum" yorumunda bulundu.