Çekya'daki Charles Üniversitesi'nde geçen Perşembe günü meydana gelen silahlı saldırının ardından hükümet, bu trajik olayın ardından hayatını kaybeden 15 kişiyi anmak amacıyla bugünü ulusal yas günü ilan etti.

Üniversite kampüsü önünde oluşturulan anıtın çevresine bırakılan çiçekler ve yakılan mumlarla birlikte, Çek halkı saldırıda kaybedilen 15 kişiyi anmaya devam ediyor. Ülkede, saldırının "modern tarihinde düzenlenen en kötü toplu katliam" olarak nitelendiriliyor.

Korkunç Veri Hırsızlığı: 33 Bin Kişiyi Soyan Hacker Yakalandı Korkunç Veri Hırsızlığı: 33 Bin Kişiyi Soyan Hacker Yakalandı

Ulusal yas gününde, tüm kamu binalarında bayraklar yarıya indirilirken, öğle saatlerinde ise ülke genelinde bir dakikalık saygı duruşu gerçekleştirildi. Ayrıca, hayatını kaybedenler için tüm kiliselerde çanlar çalındı.

Prag'daki Aziz Vitus Katedrali'nde düzenlenen ayine, Çekya Devlet Başkanı Petr Pavel de katılarak, halka açık bir şekilde duygu dolu anlar yaşandı. Ülke genelindeki bu birliktelik, trajedinin yarattığı acıya karşı duyulan ortak üzüntüyü vurguladı.

Editör: İHSAN KURAN