Koronavirüs ile mücadele kapsamında berber, güzellik salonu/merkezi, kuaför gibi iş yerleri İçişleri Bakanlığının yayımladığı genelgeyle 21 Mart'ta kepenk kapattı.

Emeklilere Tam Destek: Ücretsiz Hizmetler Başladı Emeklilere Tam Destek: Ücretsiz Hizmetler Başladı

'Kontrollü sosyal hayat' sürecinin başlamasıyla birlikte 2,5 ay kapalı olan işyerleri bugün itibariyle hizmete açıldı. Fakat yeni tip koronavirüs (Covid-19) tedbirleri, artık hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağını gösterdi.

İçişleri Bakanlığı, genelgeyle göndeberber, kuaförler ve güzellik salonlarının çalışma esaslarını belirledi. Genelgeye göre, berber, kuaför ve güzellik salonları, 09.00-21.00 saatlerinde çalışacak, müşterilere randevu sistemiyle hizmet verilecek.

Çalışanlar maske kullanacak, müşteriler ise işleme göre maskeyi çıkarabilecek. İşyerleri aynı anda yan yana iki koltukta müşteri kabul edemeyecek, bir koltuk dolu bir koltuk boş olacak şekilde hizmet verecekler. İş yerinde en fazla bir müşterinin beklemesine müsaade edilecek.

Müşterinin oturacağı, temas edebileceği tüm alanlar ile zemin dezenfekte edilecek, her işlem sonrasında bu dezenfeksiyonun tekrarlanması sağlanacak. Çalışanlar müşterinin görebileceği şekilde ellerini dezenfekte edecek ya da her müşteri için ayrı olmak üzere steril eldiven kullanılacak.

Saç kesimi, yıkama, boyama gibi hizmetler esnasında tek kullanımlık havlu, önlük kullanılacak ya da her müşteri için ayrı malzeme olması (kişiye özel havlu, önlük) sağlanacak. Hizmet alan müşteri için kullanılan malzemeler gerekli sterilizasyon sağlanmadan kesinlikle başka müşteride kullanılmayacak. İsterlerse kendi kişisel havlu, tarak gibi malzemelerini yanlarında getirebilecekleri hususu randevu aşamasında müşterilere bildirilecek.