İnegöl Belediyesi Meclis Üyesi Mehmet Yurttutan 24 Haziran'da gerçekleşecek olan seçimler öncesi meclis üyeliğinden istifa ederek milletvekilliğine aday olduğunu açıkladı. İstifa dilekçesini hazırlayan Yurttutan, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Ersan ile beraber İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban'a sundu.

Yurttutan yaptığı açıklamada;

"24 Haziran'da yapılacak genel seçimlerinde milletvekili aday adayı olabilmek için bugün istifa dilekçemi sundum. Böyle bir karar aldık. Yolculuğumuza çıktık. 2014 yılında girmiş olduğumuz süreçte bu yolculuğumuza milletvekili aday adayı olarak devam edeceğiz. Beni yalnız bırakmayan ilçe başkanımız ve belediye başkanımıza çok teşekkür ederim" dedi.

Yurttutan daha sonra AK Parti Bursa İl Başkanlığına giderek resmi müracaatta bulundu.

MEHMET YURTTAN KİMDİR?

Balkan Rumeli Türkleri Konfederasyonu'na Özgür Özel'den destek sözü Balkan Rumeli Türkleri Konfederasyonu'na Özgür Özel'den destek sözü

1981 yılında Çorum-Alaca'da doğdu. İlk ve Ortaöğretimi Alaca'da tamamladı. Anadolu Üniversitesi İktisadi Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünden mezun oldu. 2001 Yılında İlim Yayma Cemiyeti İnegöl şubesinde Yöneticiliğe başladı. Halen bu yöneticiliği fiilen yürütmektedir.

2006-2010 yılları arasında İlim Yayma Cemiyeti Genel Merkezi Ortaöğretim komisyon başkanlığı görevinde bulundu. 2013 yılında Ahmet Yesevi Üniversitesi Yerel Yönetimler dalında Yüksek Lisansını yaptı. Meslek hayatı boyunca yönetim, liderlik, stratejik planlama, projeler ve seminerlere katıldı.