İnegöl Belediyesi vatandaşların belediyeye gelmeden belediye hizmetlerine ulaşabilmesi adına vermiş olduğu hizmetlere bir yenisi daha ekledi. Geçmiş dönemde internet üzerinden e-belediye ile vatandaşa hizmet veren İnegöl Belediyesi şimdi de telefon üzerinden hizmet vereceği t-belediye uygulamasına başladı.

Yeni uygulamaya ilişkin dün Belediye Encümen Toplantısı öncesi bir basın toplantısı düzenleyen İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş: "İnegöl Belediyesi olarak vatandaşımıza daha kaliteli, hızlı ve sürekli hizmet veren çağdaş bir uygulamayı daha hizmete sunmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Daha önce, verdiğimiz hizmetleri online olarak sunan e-ödeme hizmeti sayesinde vatandaşlarımızın belediyeye gelmeden her türlü işlemlerini belediyemizin resmi web sitesine (www.inegol.bel.tr) yüklenen e-belediye yazılımıyla kolay, hızlı ve güvenli bir ortamda 7/24 online gerçekleştirebileceklerini duyurmuştuk. Şimdi ise t-belediye (telefon belediyeciliği) uygulamasını hizmete sunuyoruz."dedi.

Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi Açıklandı Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi Açıklandı

Aktaş açıklamasını şöyle sürdürdü: "İnegöl Belediyesi olarak vatandaşlarımızdan gelen öneri, talep ve şikâyetleri en kısa sürede çözmek ve sonuca ulaştırmak için tüm imkânlarımızı seferber ediyoruz. Yerinden yönetim ilkesini önemle ve özellikle uygulayan bir belediye anlayışımız var. Daha önce hayata geçirdiğimiz hizmet masası, e-ödeme sistemi ve şimdi hayata geçirdiğimiz t-belediye sistemi ile tek düşünce ve gayemiz vatandaşlarımızın belediye ile olan iş ve işlemlerini daha hızlı bir şekilde sonuçlandırmaktır. Hizmete sunduğumuz t-belediye sistemi ile internet üzerinden gerçekleştirmekte olduğumuz hizmetlerimizden artık vatandaşlarımız telefonları ile de istifade edebilecekler. Vatandaşa verilen hizmetlerde verimliliği arttıran belediyemiz borç ödemelerine büyük kolaylık getirecek t-belediye (telefon belediyeciliği) uygulamasını hizmete sunmakla bir ilke daha imza atmaktadır. T-Belediye zaman kısıtlaması olmaksızın vatandaşımızın istek ve şikâyetlerini iletebileceği, Belediye ile ilgili borçlarını (emlak vergisi, kira, su ve ilan reklam borçlarınızı) sorgulayabileceği bir sistemdir. 715 40 00 numaralı telefon hattı ile hizmet vermekte olan sistemiz, vergi mükelleflerinin belediyeye gelmeden 7 gün 24 saat herhangi bir yerden telefon ile ödemeleri gereken vergi miktarını öğrenebilmelerini ve kredi kartı bilgilerini tuşlayarak güvenli bir şekilde ödeme yapabilmelerini sağlamaktadır. Vatandaşlarımız t-belediye sisteminden; TC Kimlik Numarası, Vergi Numarası veya Belediye Sicil Numarası ile yararlanabilirler. Vatandaşlarımız, belediyemize olan her türlü borçlarını, belediyemiz tahsilât şubelerinin yanı sıra, internet ortamından ya da telefon yolu ile de hem öğrenebilecekler ve hem de güvenli bir şekilde ödeyebileceklerdir. Ben hizmet için sadece bir telefonunuz yeter diyor, yeni uygulamamızın hayırlı olmasını diliyorum."