Eski eşini bıçaklayan sanığa, ‘kasten adam öldürmeye teşebbüs’ suçundan 15 yıl hapis Eski eşini bıçaklayan sanığa, ‘kasten adam öldürmeye teşebbüs’ suçundan 15 yıl hapis

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), Kasa Katılım Bankası AŞ'ye verdiği kuruluş iznini iptal etme kararı aldı. Ancak bu kararın ardında yatan nedenler neler?

Resmi Gazete'deki Açıklama

Resmi Gazete'nin son sayısında, BDDK'nın bu önemli kararına dair ayrıntılara yer verildi. Açıklamada, Kasa Katılım Bankası AŞ'nin BDDK tarafından daha önce verilen kuruluş izniyle ilgili olarak gereken faaliyet izni başvurusunu yapmadığı belirtildi.

Detaylar ve Nedenler

BDDK'nın 19 Ekim 2023 tarihli toplantısında alınan karara göre, Kasa Katılım Bankası AŞ'nin, 5411 sayılı Bankacılık Kanunu ve ilgili yönetmelikler uyarınca belirtilen süreler içinde geçerli bir faaliyet izni başvurusunda bulunmadığı tespit edildi. Bu durum, Bankacılık Kanunu'nun 11'inci maddesinin (b) ve (c) bentleri uyarınca kuruluş izninin iptal edilmesi için yeterli bir gerekçe olarak değerlendirildi.

Bankalar ve İzinler

Bu karar, bankaların faaliyet gösterirken izin ve yasal süreçlere ne kadar dikkat etmeleri gerektiğini bir kez daha gözler önüne seriyor. BDDK'nın aldığı bu karar, diğer bankalar için de bir uyarı niteliği taşıyor.