Havalar ısındı çarşı pazarın ateşi düştü, sebze ve meyve ucuzladı Havalar ısındı çarşı pazarın ateşi düştü, sebze ve meyve ucuzladı
NEDEN VAZ GEÇİLDİ"

İnegöl Belediye daha önce kendisinin işleteceğini duyurduğu Katlo Otopark’ta, Salı günü ihale gerçekleştirmişti. Basın mensupları Belediye Başkanı Alinur Aktaş’a, neden vazgeçildiğini sordu.

ZARAR EDİYORUZ

Aktaş;

“2013 yılında katlı otopark faaliyete geçmeye başladığında belediye olarak işletmek istediğimiz fikrini ortaya koymuştum. Biz bir kurum yönetiyoruz bu kurumunda bir bütçesi var burası ile alakalı ben 4 tane güvenlikçi ayarlamışım.

1 tane mali hizmetlerden personel ayırmışım ama biz mümkün olduğu kadarı ile özelleştirme mantığı güdüyoruz. Ben buradan elde edilen gelire bakıyorum, zarar ediyoruz. Ben şimdi orayı ihale ettim” dedi.

GÖNLÜM ÇOK RAHAT

İhalenin kamu ihale mevzuatına uygun yapıldığını vurgulayan Aktaş;

“İhale ile alakalı gönlüm çok rahat. Geçmişe ait bir şeylerle beni özdeşleştirmeye çalışıyorlar, kamu ihale mevzuatına uygun bir şekilde ilanı yapılmış isteyen arzu eden herkesin katılabileceği ve parasının da 3yıllığına peşin olarak tahsil edildiği, her yılı bir yıl öncesinden peşin tahsil edileceği şekilde ihaleye çıkıldı.

İki firma bu ihaleye girdi arzu eden herkes ihaleye girebilirdi hiçbir şart yoktu nihayetinde de komisyon değerlendirip nihayete erdirecek. Zarar eden bir yeri şimdi kar eden bir yer haline getirdik.

Şunu diyebilirsiniz zarar eden bir yeri özel sektör nasıl kar edecek. Memur mantığı ile işler bu kadar rantabl yapılıyor” ifadelerini kullandı

KİMSEYE RANT SAĞLAMIYORUM
Fiyat tarifesinin İnegöl Belediye Meclisi tarafından belirlenen fiyatlar olduğunu belirten Aktaş, şöyle devam etti:

“Biz tamamen burada özelleştirme ile kara geçirmek için bu hareketi yaptık yoksa benim herhangi bir kişiye rant sağlamak gibi bir durumum yok. İşleyişi ile alakalı hiçbir bir durum yok yine fiyat tarifesini İnegöl belediye meclisi tarafından belirlenecek.

İnşallah önümüzdeki günlerde olayları bizzat basın olarak takip eder ne kadar sağlıklı bir zemine oturttuğumuzu görürsünüz. Bura için 3 yıllık verilen kira teklifi 191 bin TL. Bu ciddi bir rakam ay bazında 5500 TL artı KDV gibi bir para artı beş personelimizi oradan çekiyoruz bu muazzam bir şey bizim için bir kazanç. Fiyat tarifesi aynı değişen bir şey yok göreceksiniz özel sektör oradan para kazanacak”