Günlerce istifa edip etmeyeceği tartışılan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, geçtiğimiz hafta Kaplıkaya Hacıvat Deresi Islahı ve Bağlaraltı Siteler Köprüsü'nün açılış töreninin ardından, görevinden istifa ettiğini açıklamıştı.

Şimdi de Bursa ve İnegöl kamuoyu başta olmak üzere herkes, "Bursa'nın Başkanı kim olacak?" sorusunun cevabını arıyor.

YENİ BAŞKAN MECLİS'TE NASIL SEÇİLECEK?

Başkan Altepe'nin istifasının ardından, yeni başkanın nasıl seçileceği merak konusu olmuştu.

Yönetmeliklere göre; istifanın ardından Bursa Valisi İzzettin Küçük'ün, 10 gün içinde İl Belediye Meclisi'ni toplantıya çağırması gerekiyordu.

Recep Altepe'nin Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden istifasının yankıları sürürken, Bursa Valiliği tarafından, Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi'nin yeni başkanını seçmek için 2 Kasımda toplanacağı açıklandı.

Bursa Valiliği'nden yapılan açıklamada, "Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, valilik makamına sunmuş olduğu 24.10.2017 tarihli dilekçesi ile belediye başkanlığı görevinden istifa etmiştir. 5393 Sayılı Belediye Kanunu'nun 45. maddesi hükümleri doğrultusunda Büyükşehir Belediye Meclisi'nin, yeni başkanı seçmek üzere 02.11.2017 Perşembe günü saat:15.00'te toplanması uygun görülmüştür. Kamuoyunun bilgisine sunulur." denilmişti.

MECLİS YARIN TOPLANIYOR

Bu açıklamaya göre; yarın Meclis'te yapılacak belediye başkanlığı seçiminde, birinci ve ikinci tur için üçte iki çoğunluk aranacak. İlk iki turda başkanın seçilememesi halindeyse, üçüncü turda salt çoğunluk aranacak.

Bursa Büyükşehir Meclisinde çoğunluk AK Partili üyelerde olduğu için yeni belediye başkanı da istisnai bir gelişme yaşanmazsa, AK Partili olacak.

AK Parti Bursa İl Başkanlığı, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin istifasının ardından yeni ismin belirlenmesi için Pazartesi günü teyamül yoklamasına gitmişti.

Merinos AKKM'de Başkanlık Salonu'ndan yapılan yoklamaya AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya, Genel Başkan Yardımcısı ve Teşkilat Başkanı Mustafa Ataş ile partililer katılmıştı.

Temayül yoklamasında konuşan İl Başkanı Ayhan Salman, "Bizler en büyüğünden en küçüğüne kadar her kademeden dava arkadaşımızla birlikte önce Hakk'ın, sonra da halkının rızası için çalışan, bu değerler önünde makam, mevki sevdasını hiçe sayan bir anlayışla siyaset yapan davanın üyeleriyiz. İsimlerden öte, hizmet anlayışımız ve davamız hepimizin önceliğidir. Son günlerde yaşanan ve hiçbir tartışmaya mahal vermeden en güzel şekilde gerçekleştirilen değişim süreci bu gerçeğin en güzel göstergesidir" demişti.

ANKARA'NIN KARARININ BUGÜN AÇIKLANMASI BEKLENİYOR

İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali ile Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar'ın isminin ön plana çıktığı öğrenilen temayül yoklaması sonrasında, gözler Ankara'dan gelecek habere çevrildi.

Bugün, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı olacak ismin açıklanması bekleniyor. Rahmetli Hikmet Şahin Hoca sonrası, Bursa Büyükşehir'in başına yeniden İnegöllü bir başkanın gelip gelmeyeceği, hem İnegöl'de hem de Bursa'da büyük bir merak konusu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Özel' görüşmesi bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Özel' görüşmesi bugün

Şüphesiz yeni belediye başkanının kim olacağı konusunda, son sözü ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan söyleyecek. Bu aşamada AK Parti İl Başkanlığı'nın görüşünün ve Bursa Milletvekili olan Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu'nun işaret edeceği ismin de, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kararında etkili olduğu gelen bilgiler arasında.