Mustafa Bozbey, ifadesinde belediyede tek imza ile alınan ruhsat ve dosyalarla ilgisinin olmadığını belirterek, 2019 yerel seçimleri öncesinde Turgay Erdem’e tek imza yetkisi verdiğini söyledi.

Bozbey, mimari ve diğer projelere ilişkin ruhsatların teknik personel yerine başkan yardımcısı tarafından imzalanması konusunda bilgisi ya da talimatı olmadığını ifade etti.

İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alınan Bozbey’in, söz konusu işlemlerle bağlantısı bulunmadığını dile getirdiği öğrenildi.

Soruşturma kapsamında ifadesi alınan Turgay Erdem ise tek imza ile alınan iskan ve yapı ruhsatlarında bir usulsüzlük olması halinde sorumluluğu üstlenebileceğini belirtti.

Erdem ayrıca, rüşvet ve yolsuzluk iddialarında adı geçen Hüseyin Gür’ü tanımadığını, söz konusu kişinin Mustafa Bozbey’in yakını olduğunu ifade etti.

Bursa Büyükşehir Belediye başkanvekilliği düğümü çözülüyor
Bursa Büyükşehir Belediye başkanvekilliği düğümü çözülüyor
İçeriği Görüntüle

Başkan Bozbey Ilk Iş Olarak Yardımcısını Sattı (1)

Başkan Bozbey Ilk Iş Olarak Yardımcısını Sattı (2)

Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında Mustafa Bozbey, 31 Mart’ta gözaltına alınmış ve çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.

Soruşturmada, Nilüfer ilçesindeki bazı inşaat projelerinde rüşvet karşılığı usulsüz emsal artışı yapıldığı iddiaları yer alıyor.

Kaynak: İHA