Neva Kahve'de gerçekleşen kahvaltıya AK Parti Belediye Başkan adayı Alinur Aktaş, İlçe Başkanı Bülent Temelli ve Belediye Meclis Üyeleri ile birlikte basın mensupları katıldı.

1 AY DEĞERLENDİRİLDİ

Kahvaltının ardından konuşan Bülent Temelli, 30 Mart seçimlerine 35 gün kaldığını belirterek: "Yaklaşık 1 ay önce İshakpaşa Türbesi'nde yaptığımız duanın ardından seçim çalışmalarımıza başladık. Bugüne kadarki tempo biraz düşük profilliydi ancak son 1 haftaya girdiğimizde bu temponun hızlıca arttığını görüyoruz ve önümüzdeki günlerde daha da artacaktır. Takdir edersiniz ki aynı zamanda Belediye Başkanı olan yerel yönetimlere iktidar olan bir partinin adayı olan Belediye Başkanımızın hem Belediye hizmetlerini yapmak gibi bizlerin de hükümetimizin İnegöl'deki yatırımlarını takip etmek gibi görevleri olduğundan icraatlarımızı yaparken bir yandan da propaganda sürecine devam ediyoruz. Bu sabah basın mensuplarımız ile bir araya gelerek geçmiş olan bu 1 ayı değerlendirmek, önümüzdeki 35 gün için program yapmak ve düşüncelerimizi paylaşmak üzere bir araya geldik. Katılımlarından dolayı herkese teşekkür ediyorum" dedi.

TEŞEKKÜR ETMEYENE DENK GELMEDİK

10 yıldır yerelde 12 yıldır da ülke genelinde iktidar olduklarını anımsatan Temelli: "Böyle bir partinin temsilcileri olarak geçtiğimiz 1 ay içerisinde çok güzel ve orijinal karşılamalara şahit oluyoruz. Bugüne kadar gitmiş olduğumuz her STK ziyaretinde, her spor kulübü ziyaretinde, her köyde ve gittiğimiz her köşede bizden önceki ev sahibi durumundaki arkadaşlarımızın konuşmalarına şahit olmak bizleri mutlu ediyor. Belediye Başkanımızın gidip de teşekkür almadığı bir ortama denk gelmedik. 30 Mart seçimleri ile birlikte gireceğimiz Büyükşehir'li yeni dönem İnegöl'e dair standartların çok daha yükseleceği, vatandaşların hayat standartlarını daha yukarılara taşıyacağı bir dönemdir. Bu dönemde hepimize çok iş düşüyor. Bugüne kadar yaptıklarımız ve bundan sonra yapacaklarımızı, İnegöl'e dair hedeflerimizi içeren broşürlerimizi, belgelerimizi yayınlamaya başlayacağız. Sizlerden ricamız bunları vatandaşlara doğru bir şekilde aktarabilmemizdir. Bizim hissettiğimiz hissiyatı, duygu ve düşünceleri olması gerektiği gibi aktarabilmemizdir" ifadelerini kullandı.

ARANIZDAKİLERİ TEMİZLEYİN

Ahmet Bereket yeni parti mi kuruyor? Ahmet Bereket yeni parti mi kuruyor?

"Basın halk ile bürokrasi arasındaki en önemli köprüdür" diyen Temelli şunları söyledi: "Bu köprü görevini yapan arkadaşların da bu bilinç ile şehrine, ülkesine hizmet etme bilinci ile 'yaptığım bu yanlış haberden ilçem ne kadar zarar görür, ülkem ne kadar zarar görür, bu yanlış bilgilendirmemin sonuçları ne olabilir' diye düşünerek biraz da özverili bir şekilde görevlerini yapmaları gerekir. Bu şekilde hep birlikte çalışmamızı rica ediyorum. Malum bir olay oluyor bu haberin aslında AK Parti adına anlaşılmasını istediği gibi değil veya AK Parti'nin gibi değil de basın organımızın yayınlamak istediği gibi yayınlaması sadece bizlere değil tüm ilçemize tüm ülkemize zarar verebiliyor. Bir arkadaşımızın söylemediği bir sözü altında söylediği gibi yazıp da üzerine manşeti kendisinin istediği gibi atmak gazetecilik veya basın mensupluğu değildir."

BASININ DA SORUMLULUĞU VAR

" Bu konulardaki hassasiyetlerimizin hat safhasındayız. Özellikle sorumlu siyasetçiler olarak, ilçesine, ülkesine karşı sorumlu olan insanlar olarak biz bunlara hassasiyetle dikkat etmeye çalışıyoruz ancak aynı hassasiyeti tüm kurumlarımız gibi çok değerli basın mensuplarının da göstermesi gerektiğini düşünüyoruz. Bunlar sıkıntılarmış gibi şikayet gibi algılanmasın. Bunlar tüm basınımızın yanlış olduğu anlamını taşımıyor ama bu şekilde biz siyasetçiler kendi içerimizde nasıl bir temizlik yapıyorsak, birbirlerimizi ikaz yolu ile düzeltme arayışına giriyorsak bence sorumlu olan insanların kendi meslek gruplarında meslektaşlarına karşı böyle bir sorumluluğu vardır. Ben bu vesile ile önümüzdeki 35 günlük propaganda döneminin tüm siyasi partilerimize ve onları takip eden çok değerli basın mensuplarına hayırlar getirmesini diliyorum. Sonucun da tüm ilçelerimize ve ülkemize hayırlar getirmesini diliyorum"

PROJEDEN BAHSETMİYORLAR

AK Parti Başkan adayı ve Belediye Başkanı Alinur Aktaş da: "Yerel seçimlere 35 gün kaldı. 27 Ocak tarihinde başladığımız seçim çalışmaları ile ilgili 29 günde birçok yeri ziyaret ettik. Köy ziyaretlerimiz de bir taraftan başladı. Gittiğimiz her yerde Başbakanımıza, AK Parti'ye olan teveccüh, partimize karşı yapılan haksızlıklara karşı tepki, bizim ortaya koyduğumuz hizmetleri sahiplenme gibi bir çok güzellikleri gördük. Bizi sıkıntıya sokacak hiçbir olayla karşı karşıya kalmadık. Her daim hüsnü kabulle karşı karşıya kaldık. Biz gittiğimiz yerlerde projelerimizi anlatıyoruz. Yaptıklarımızı, yapacaklarımızı anlatıyoruz. İsteriz ki tüm siyasi partilerimiz bu zenginlikleri ortaya koyabilsin. Diğer partiler de bunlara başladı. Fuar alanını söylemeyen partimiz yok gibi. Maalesef projelerden ziyade doğruluğu belli olmayan bazı konuların proje gibi anlatılmasını kamuoyunun takdirine bırakıyorum" diye konuştu.

"LİSTEMİZE ÇEŞİTLİ YORUMLAR YAPILIYOR"

"17 Şubatta listelerimizi teslim ettik. Üzerinde çalıştık" diyen Aktaş: "Farklı yorumlar yapıldı. Biz işlerinde başarılı, sosyal ilişkilerde başarılı, camialarında sevilen, İnegöl'ün mozaiğini ortaya koyabilecek bir listeyi nasıl yapabiliriz onu düşündük. Bu konuda çok büyük bir hüsnü kabul gördük. Birileri partimizde yer almak istedi. Bu partinin kapıları herkese açık. Bizim partimizin aday belirlemede de kriterleri var. Bu listeler ilde de, Genel Merkez'de de masaya yatırıldı. Nihayetinde en doğrusu yakalanmaya çalışıldı. 31 tane birbirinden temiz, kaliteli isimler bir araya geldi. 4 bayan adayımız var. Hanımlarla ilgili projeleri, çalışmaları var. Genç kardeşlerimiz var. Tecrübeli isimlerimiz var" ifadelerini kullandı.

ALLAH ONLARDAN RAZI OLSUN

Aktaş, konuşmalarını şöyle sürdürdü: "İnşallah yakın bir zaman içerisinde projelerimizi ortaya koyacağız. Şimdiye kadar ortaya koyduklarımızı 95 tamamladık. Yeni dönem projelerimizle alakalı da bu ekiple bir araya geliyoruz. Son güne kadar heyecanla işimizi yapmak durumundayız. Biz İnegöl'ü seviyoruz. Tecrübelerimiz var. Tüm arkadaşlarımız listeye giren giremeyen tüm arkadaşlarımız bizim için değerlidir. Birbirinden değerli 5 İl Genel Meclis Üyesi arkadaşımız var. Her ne kadar birileri kurcalamaya çalışsa da İnegöl'e kim hizmet ettiyse, ister İl Genel Meclisinden, ister hükümet kaynaklarından, ister BEBKA projelerinden kim bu ilçeye kaynak sağladıysa Allah onlardan razı olsun. Biz proje anlatıyoruz. Yaptıklarımızı ortaya koyuyoruz. 1,5 saat yaptıklarımızı paylaşıyoruz. Aldığımız duaları, güzel temennileri biliyoruz"

SORARSANIZ SEVİNİRİZ

"Yazılanlarla ilgili bizim karışma durumumuz yok. Fakat konularla ilgili net bilgi almadan, tarafımıza da sormadan yazılmamasını rica ediyorum. Alinur Aktaş'a 2.afiş şoku deniyor. İlk afişlerin İlçe Seçim Kurulu'nda 6'ya 1 ile kaldırılması konusunda karar verildi. Biz zaten kaldıracaktık. İkincisi ile ilgili bir dilekçe verilmiş. Ama henüz hukuki bir karar verilmedi. Yaptığımız bir yanlış yok. İnegöl AVM'de 5 bin kişinin ziyaret ettiği Belediye Hizmet Çadırımız da var. Bizim hukukun dışında bir şey yapmamız mümkün değil. Ama bu konularla ilgili bize de sorarsanız seviniriz"

SERVİS ETTİRMİYORUZ

"Bizlerle birlikte ziyaretlere geliyorsunuz. Teşekkür ederiz. Biz önceden sahaya inenler gibi kendimiz servis ettirmiyoruz. Biz basın mensubu arkadaşlarımızla beraber ziyaretler yapıyoruz. O ambiyansı onlarla birlikte yaşıyoruz"

.