Başak Demirtaş, Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş'ın eşi, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday olmayacağını duyurdu. Demirtaş, tüm kararların partiyle tam bir uyum ve koordinasyon içinde alındığını belirtti.

Partiyle Uzun Görüşmeler Sonucu Karar Verildi

Başak Demirtaş, adaylık süreciyle ilgili olarak DEM Parti ile yapılan görüşmelerin ardından alınan kararları paylaştı. Partisinin yerel seçim politikasına destek vermek amacıyla adaylık için hazır olduğunu ifade ettiğini, ancak 5 Şubat 2024 tarihinde parti temsilcileriyle yapılan toplantı sonucunda aday olmaması yönünde karşılıklı bir görüş birliğine varıldığını açıkladı.

Visa, yapay zeka ile dolandırıcılara karşı çıkmak için ava çıktı! Visa, yapay zeka ile dolandırıcılara karşı çıkmak için ava çıktı!
"Partimizin büyük bir titizlikle sürdürdüğü yerel seçim politikasına güçlü bir destek vermek amacıyla İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan adaylığı için sorumluluk almaya hazır olduğumu ifade etmiştim. Partimiz, bu irade beyanından güç aldıklarını belirterek bizleri onurlandırmıştır."

Parti İle Tam Uyum ve Koordinasyon İçinde Kararlar Alındı

Demirtaş, adaylık sürecinde parti ile tam bir uyum ve koordinasyon içinde hareket edildiğini, tüm kararların bu çerçevede alındığını vurguladı. Partinin resmi açıklamaları dışındaki spekülasyonlara itibar edilmemesi gerektiğini, önümüzdeki günlerde partinin ilan edeceği adayların tüm güçle destekleneceğini belirtti.

"Tüm halkımız ve partililerimiz bilmeli ki bütün kararlar Partimizle tam bir uyum ve koordinasyon içerisinde alınmıştır. Önümüzdeki günlerde Partimizin ilan edeceği adaylar hepimizin adayları olacak ve tüm gücümüzle bu kıymetli arkadaşlarımızın arkasında duracak, Partimizin başarısı için çalışacağız."

Başak Demirtaş, daha önce Artı Gerçek'te gazeteci İrfan Aktan'a verdiği röportajda, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı için henüz DEM Parti'den bir öneri almadığını, ancak halk ister ve partisi uygun görürse, demokrasi ve toplumsal barış için düşünebileceğini ifade etmişti.

Editör: Fırat Çelik