Akhisar ile Huzur Mahalleleri arasında yaşanan gerginlik Kaymakam Ali Akça'nın araya girmesiyle sonlandı. Akça, mahalle sakinlerini Kaymakamlıkta bir araya getirdi.

Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Emniyet Müdürü Şükrü Kaplan ile Jandarma Komutanı Binbaşı Uğur Baş'ın da katılımıyla Kaymakamlık toplantı Salonunda yapılan toplantıda konuşan Kaymakam Ali Akça, toplanmadaki ana amacın birlik ve beraberlik mesajını net bir şekilde vurgulamak olduğunun altını çizdi.

TOPLUMSAL OLAYA DÖNÜŞMEDEN ÖNLENDİ

Konunun toplumsal olaya dönüşmeden önlendiğini aktaran Akça, "Katılan herkese teşekkür ediyorum. Barış, birbirleriyle kavga eden insanlar ve topluluklar arasında olur. İnegöl'de çok şükür birbirleriyle kavga eden insan toplulukları yok, olmadı da. Biz birlik ve beraberlik mesajı vermek için toplandık. Asayişi ilgilendiren bir olay farklı mecralara sürüklenmek isterken gerek emniyetimizin zamanında ve kararlı duruşu gerekse Akhisar ve Huzur Mahallelerinde yaşayan vatandaşların sağduyulu davranışları sonucunda toplumsal hadiseye dönüşmeye konu olabilecek o gerginlik zaten önlenmişti."

BİRLİK VE BERABERLİK İÇİN TOPLANDIK

"Kavga gürültü olmamıştı yalnızca asayişi ilgilendiren bir olay yaşanmıştı. Bu yüzden barış değil birlik ve beraberlik için toplandık. Aralık ayında ne kadar arzu etmesek de asayişe müessir bir hadise meydana geldi. Konunun tarafları 3-4 kişiydi. Meydana gelen hadise Akhisar ve Huzur mahallesindeki insanları rahatsız edecek seviyeye gelebilecek durumdaydı. Hadisenin mahalleler arasında farklı konuma çekilmek istenebilir. Biz bunun ortadan kaldırmak istiyoruz, birlik ve beraberlik mesajını net bir şekilde vermek istiyoruz dediler" diye konuştu.

BEREKETLİ İLÇEYİZ

İnegöl'ün bereketli ve hareketli bir ilçe olduğuna işaret eden Kaymakam Akça, "İnegöl, Türkiye'nin dört bir yanından insanların gelip yerleştiği, gelecek kurma arzusunda olduğu bir ilçe. Nüfusumuz her geçen yıl artmaya devam ediyor. gelen insanlar burada gelecek gördükleri için İnegöl'e geliyorlar. Eğer bir yerde medeniyet, gelecek tesis edilecekse oranın da güvenli ve huzurlu olması lazım."

"O güven ve huzuru el birliği ile koruyup geleceğe taşıyacağız. Bunun aksini düşünemeyiz. Güvenin olmadığı yerde ne gelecek ne de medeniyet olur. Güvene karşı yapılacak her türlü tacizi, sabotajı, saldırıyı el birliği ile bertaraf edeceğiz. Zihniyetimiz çok berrak olacak, sadece değer üretip insanlarla paylaşacağız."

FARKLI MESAJLARLA TOPLUMA ANLATILDI

"Asayişe müessir hadise bazıları tarafından isteyerek ya da istemeyerek farklı mesajlarla topluma anlatıldı. Bu farklı ve yanlış mesajlar maalesef bazı insanlarımızı bir araya getirdi. Bu insanlarımız, kaosun peşinden gitme durumunda oldular. O yüzden size birisi bir haber getirdiğinde doğruluğunu araştırın ve hakkında doğru bilgi olmayan hiçbir şeyin peşine gitmeyin. İnegöl'de yaşayan tüm insanlarımız doğrunun, güzelin ve değer üretmenin peşindedir."

"Biz bu birlik ve beraberliğimizi, değer üretmenin tavrını sergilersek Allah'ın izni ile bize hiçbir şey olmaz. Sayın Cumhurbaşkanımızın özellikle konuşmalarında vurguladığı bir hadise vardır; biz Türk'ü, Laz'ı, Çerkez'i, Kürt'ü ile biriz, hep beraber bir Türkiye'yiz. Bizim için Türk'ü de Kürt'ü de Alevi'si de Sünni'si de birdir. Biz din, dil, ırk, mezhep ayrımı yapmadan bu topraklara sevdalı, bu topraklar üzerinde yaşayan insanlara sevdalı olarak hep beraber geleceğe yürüyeceğiz" diye konuştu.

BİZ BERABERKEN GÜZELİZ

"Biz birlikte olunca çok güzeliz" diyen Belediye Başkanı Alinur Aktaş, "Bizim birbirimizi sevmekten başka yapabileceğimiz bir şey yok. Cenab-ı Allah katında üstünlük iyi ve ahlaklı insan, kaliteli insan olmaktır. Üstünlük takvadadır. Kimisi bürokrat, kimisi işçi olarak hepimiz bu vücudun bir parçasıyız, buna sahip çıkalım. Bu süreçte iyi niyetli söylemler vardı, hepiniz çok samimi insanlarsınız. Bizi bir araya getiren değerlere sahip çıkmalıyız."

"Ülkede sıkıntılı süreçler var. Bir gece kulübünde bu olay oldu diye sevinen veya bunu dindar kesime aksettiren de alçaktır, bunun bir tane adı vardır; terör. Biz beraberken güzeliz. Ayrıldığımızda hiçbir lezzetimiz olmaz. Allah bu noktada gayret gösteren herkesten razı olsun" dedi.

Konuşmaların ardından toplantı basına kapalı olarak devam etti.

Ünlü zeytinyağı markası raflardan toplatılıyor Ünlü zeytinyağı markası raflardan toplatılıyor