O Belediye işçilere 1 Mayıs ikramiyesi verdi O Belediye işçilere 1 Mayıs ikramiyesi verdi

Boğazköy barajı, Şipali, Hasanpaşa, Kulaca ve Akçasu derelerinde yaşanan balık ölümlerinin ilk raporu kamuoyuna açıklandı.

İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İbrahim Ekren yaptığı açıklamada;

"Gerekli numuneler alındı. Arkadaşlarımızın yapmış olduğu değerlendirme ve izlenimler sonucunda, dönem gereği su kaynaklarının iyice azalması, sulardaki oksijen miktarının azalması, sulara atılabilecek en küçük kimyasal atıkların balıkları etkilediği yönündedir. Şuan için derelere firmalardan veya kurumlardan atılan atıklarla ilgili bir bulgu yok."

AYRINTILI RAPOR BEKLENİYOR

"Kimyasal olarak gözüküyor ama bunla ilgili bulgulara biz daha rastlayamadık. Kimseyi zan altında bırakmak istemiyoruz. Bulamadığımız için farklı kanaatler oluşmakta. Vatandaş nezdinde, bu durumu şirketlere bağlamak mümkün değil. Bireysel atılan bazı atıkların olabileceği kanaatindeyiz. Bunlardan kaynaklı olabilir."

"İlk deremizde yaptığımız incelemenin raporlarını aldık, ağır metal yönünden herhangi bir bulguya rastlanmadı. Raporlar temiz çıktı. Pendik Veteriner Kontrol Enstitüsüne de ayrıntılı numuneler gönderdik. Onların sonuçlarını da bekliyoruz." dedi.