2024 yılına doğru vatandaşların maaş ve emekli zamlarına yönelik olarak beklentiler giderek artarken, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan önemli açıklamalarda bulundu. 

Bakan Vedat Işıkhan önemli açıklamalarda bulundu

Bakan Işıkhan, yapılan ve yapılacak olan düzenlemelerle her kesimden insanın refah seviyesinin artırılacağının altını bir kez daha çizdi. 

Altın Fiyatlarında Son Durum: 16 Mayıs Güncel Fiyatlar Altın Fiyatlarında Son Durum: 16 Mayıs Güncel Fiyatlar

Bakan Vedat Işıkhan önemli açıklamalarda bulundu

Asgari ücretten memur maaşlarına yönelik, emekli ikramiyelerinden genç istihdama kadar bir çok alanda yapılan iyileştirmelerin ve gelecek planlarının detayları paylaşılmış oldu.

Bakan Vedat Işıkhan önemli açıklamalarda bulundu

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, kritik ekonomik dönemlerde bile Türkiye'nin gelişim göstermeye devam ettiğini ve mevcut ekonomik yapıyı daha çok güçlendirerek vatandaşların yaşam standartlarını yükseltme hedeflerinin olduğunu söyledi. Bakan, zor zamanlarda çalışanları işverenleri koruma sözü verdi.

Yılların Sorunlarına Çözüm ve Yeni Adımlar İse Şöyle

Bakan Işıkhan, geçtiğimiz 21 yıl içinde yaşanan yapısal sorunlara da ne tür çözümler getirildiğini ve yeni düzenlemelerle birlikte nasıl bir yol haritası izlendiğini tek tek anlattı. 

İşçi ve işverenlerin yanı sıra emeklilere yönelik önemli adımlar atıldığını belirterek, emeklilere yönelik ekstra ikramiyeler ve maaş düzenlemeleri hakkında bilgi verdi. Ayrıca, genç ve kadın istihdamına yönelik olarak projelerin yanı sıra, akademik camianın da sosyal güvenlik sisteminin iyileştirilmesinde rol alacağını söyledi.

Çalışma Hayatında Adalet ve Güvenlik Vurgusu Yapıldı

Işıkhan, gençler, kadınlar ve tüm çalışanlar olmak üzere adaletli bir çalışma ortamının yanı sıra sosyal ve teknik güvenliğin sağlanmasına yönelik kararlılık mesajı verdi. Bu konuda Bakanlığın aktif iş gücü programları ve teşviklerle desteklemeye devam edeceğini söyledi.

Yatırımlar ve Refah Artışı

Gençlere ve Kadınlara Özel Teşvikler

Bakan Işıkhan, özellikle genç ve kadın istihdamını daha çok artırmaya yönelik çalışmaların sürdürüleceğinin altını bir kez daha çizdi. Nitelikli iş gücünün yetiştirilmesine yönelik olarak programların devam edeceği ve bu sayede ülkenin kalkınmasına katkıda bulunulacağını belirtti.

Küresel Zorluklara Rağmen Büyüme

Işıkhan'ın vurgulamış olduğu, Türkiye'nin karşılaştığı salgın, deprem ve ekonomik krizler gibi küresel zorluklara rağmen ekonomik yapıyı sağlam tutmayı başarmış olduğu ve büyümeye devam ettiğini söyledi.