Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Balıkesir'in Altıeylül ilçesinde TOKİ tarafından tamamlanan sosyal konutların bin 854'ünün hak sahiplerine teslim edildiğini açıkladı. Toplam 2 bin 360 konuttan geriye kalan 506'sının ise yıl sonuna kadar teslim edilmesi planlanıyor.
“Balıkesir’de ailelerimize TOKİ evlerinin anahtarlarını teslim ettik”
Deprem bölgesindeki çalışmaların yanı sıra sosyal konut üretimlerinin de sürdüğünü belirten Bakan Murat Kurum, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:
“Bir yandan 11 ilimizde afet konutlarımızı bitiriyor, bir yandan dar gelirli vatandaşlarımıza sosyal konut üretmeye devam ediyoruz. Balıkesir’de ailelerimize sağlıklı, güvenli TOKİ evlerinin anahtarlarını teslim ettik. Güzel günlerde otursunlar.”
Yatay mimari ve sosyal donatılarla güvenli yaşam alanları
380 dönümlük alanda hayata geçirilen projede, 2+1 ve 3+1 daire seçeneklerinin bulunduğu konutlar yatay mimariye uygun şekilde tasarlandı. TOKİ Uzmanı Hakan Kılıç, projede yer alan sosyal donatılar hakkında şu bilgileri paylaştı:
“Etaplar içinde 450 kişilik cami, 53 dükkân, 2 adet 16 derslik okul, 8 çocuk oyun alanı, 3 spor salonu, 1 basket sahası ve 800 metre bisiklet yolu yer alıyor. Radye temel ve tünel kalıp sistemiyle depreme dayanıklı şekilde inşa edilen bu konutlarla vatandaşlarımıza güvenli ve konforlu yaşam alanları sunuyoruz.”
Vatandaşlardan memnuniyet mesajları
Hak sahiplerinden Sibel Aktaş, yeni evinden duyduğu memnuniyeti, “40 yıllık bir binada oturuyorduk. Eskiydi, küçüktü. Burası daha güzel, daha geniş. Çamaşır odasına kadar her şeyi düşünmüşler. Bu kadarını beklemiyorduk” sözleriyle dile getirdi.
Derya Çimen ise, “Sadece eşim çalışıyor, ben ev hanımıyım. TOKİ'ye yazıldık, düzeni çok hoşumuza gitti. Burası ayrı bir şehir oldu” ifadelerini kullandı.
Leyla Akgün, TOKİ evlerinin sağlamlığına vurgu yaparak, “2 aydır şükrediyoruz. İçimiz rahat. Evlerin görünümü, manzarası, havası çok güzel. Eşim bronşit hastası, burada hiç sıkıntı yaşamadı” dedi.
Şenol Çimen de TOKİ konutları hakkında, “Çok sağlam binalar, yaz kış demeden büyük bir emekle yapıldı. Usta bile klimayı takarken duvarı delemedi” açıklamasında bulundu.




