Mardin'de gerçekleştirdiği konuşmada Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Türkiye'nin iş kanunu üzerinde gerçekleştireceği revizyon sürecine dair önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Işıkhan, mevcut iş kanununu güçlendirmeyi hedefleyen ve çalışma barışını, sosyal diyalogu, istihdamı ve iş gücü piyasasının gelişimini desteklemeyi amaçlayan bir revizyon sürecinde olduklarını belirtti.

Işıkhan, konuşmasında şu ifadeleri kullandı: "Şu an iş kanunumuzu güçlendirme, revize etme sürecindeyiz. Mevzuatı daha da güçlendirip, çalışma barışına, sosyal diyalog, istihdam ve iş gücü piyasası gidişatına olumlu yönde katkı sağlayarak Türkiye'nin çalışma hayatını yüzyıllık vizyonumuza yakışır hale getireceğiz."

Revizyonun amacının Türkiye'nin iş dünyasını daha rekabetçi, adil ve sürdürülebilir bir yapıya kavuşturmak olduğunu vurgulayan Işıkhan, bu sürecin ülkenin ekonomik büyümesine, iş dünyasının güçlenmesine ve istihdamın artmasına önemli katkılar sağlayacağını belirtti.

Bakan, revizyonun özellikle işçi ve işverenler arasındaki ilişkileri düzenleyerek adil bir denge sağlama amacını taşıdığını ifade etti. Çalışma hayatındaki tüm paydaşların görüşlerini dikkate alarak, katılımcı bir süreçle yürütülecek olan revizyonun, iş dünyasında uzun vadeli istikrarı ve güveni tesis etmeyi hedeflediğini söyledi.

Işıkhan, konuşmasının devamında, revizyon sürecinin detaylarına ilişkin bilgiler vererek, uzmanların, sivil toplum kuruluşlarının ve iş dünyası temsilcilerinin görüşlerini önemsediklerini ve bu çerçevede bir dizi istişare toplantısı düzenleyeceklerini belirtti.

Bakanın açıklamaları, Türkiye'nin iş dünyasına yönelik yapılacak olan önemli değişikliklere ilişkin beklentileri artırırken, revizyonun detayları ve sonuçları kamuoyu tarafından yakından takip edilmeye devam ediyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Mardin'de bir otelde düzenlenen 'Türkiye Yüzyılı'nda Çalışma Hayatı Buluşmaları programında kentteki iş insanlarıyla bir araya geldi. Programa, Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Tuncay Akkoyun, AK Parti Mardin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Abdullah Erin, AK Parti İl Başkanı Vahap Alma, Mardin Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Nasır Duyan ve birçok iş insanı katıldı.

Bakan Işıkhan, yaptığı konuşmada Türkiye'nin artık yüzyılın hesaplarını yapan bir ülke konumunda olduğunu vurgulayarak, "2024 yılı, ülkemizin gelecek hedefleri ve müreffeh yarınları için çok önemli bir yıl, adeta bir dönüm noktasıdır" dedi. Türkiye Yüzyılı vizyonunun, yerel hizmetlerde dünya standartlarının üzerine çıkarak kalkınmaya odaklanan bir vizyon olduğunu ifade etti.

Bakan, yerel yönetimlerde artık sorun yaşanmaması gerektiğini belirterek, "Bu sebeple bizim hiçbir şehrimizde ve hiçbir ilçemizde yerel yönetimler diye bir sorunumuzun olmaması gerekiyor. Bizim artık kaybedecek vaktimiz yok" diye konuştu.

Erdoğan'dan O Kişilere Yeşil Pasaport Müjdesi Erdoğan'dan O Kişilere Yeşil Pasaport Müjdesi

İşverenlerin karşılaştığı zorlukları azaltmaya yönelik çalışmaların sürdüğünü belirten Işıkhan, eski Türkiye zihniyetleriyle mücadele ederek hizmete odaklanılması gerektiğini vurguladı. Ayrıca, Türkiye'nin dünya genelinde örnek gösterilebilecek seviyede olduğu istihdam, iş gücü, ihracat, savunma sanayisi ve turizm gibi alanlardaki başarılarına değindi.

Bakan, Türkiye'nin istihdamda en yüksek verilere ulaştığı bir dönemden geçildiğini ifade ederek, 2023 yılı TÜİK verilerinde bu başarıların daha da artacağını söyledi. Ayrıca, kadın istihdamını teşvik etmek amacıyla başlatılan projeler hakkında bilgi verdi.

Işıkhan, mevcut iş kanununu güçlendirerek Türkiye'nin çalışma hayatını yüzyıllık vizyonuna uygun hale getireceklerini belirtti. İşe alımlarda aracılık ettiklerini ve işletmelerin büyümesine destek verdiklerini vurgulayarak, "Her yıl 1 milyondan fazla kişinin işe yerleşmesine aracılık ediyoruz. Mardin'de İŞKUR aracılığıyla 44 bin vatandaşımızı işe yerleştirdik. Aktif sigortalı sayısı son 21 yılda 4 katına çıktı. Bu başarıyı daha da artıracağız" dedi.

Türkiye'nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğindeki AK Parti vizyonuyla kalkındığını ve bu başarının 31 Mart seçimlerinde de devam edeceğine inandığını ifade etti. Programda ayrıca işverenlere yönelik teşvikler, istihdam programları ve Türkiye'nin ekonomik başarılarıyla ilgili detaylı bilgiler paylaşıldı.

Kaynak: Haber Merkezi