Altın Alacaklar Dikkat! Güncel Altın Fiyatları! 15 Mayıs Altın Fiyatları Altın Alacaklar Dikkat! Güncel Altın Fiyatları! 15 Mayıs Altın Fiyatları

Bakanlık, Şubat ayında yapılması planlanan ödemelerin, engelli ve yaşlı vatandaşların geçimlerine katkı sağlamak amacıyla hesaplara aktarıldığını açıkladı. Bakan Göktaş, 3,5 milyar TL tutarında yaşlı aylığı ve 2,8 milyar TL tutarındaki engelli aylığının hak sahiplerine ulaştırıldığını bildirdi.

Yapılan ödemelerle birlikte, yaşlı ve engelli bireylerin aylıklarında önemli bir artış gerçekleşti. Bakan Göktaş, yaşlı aylığının 2 bin 348 TL'den 3 bin 504 TL'ye, engelli vatandaşların aylıklarının ise 1.874 TL'den 2.797 TL ve 4.196 TL'ye yükseltildiğini duyurdu. Bu artış, sosyal yardımların aylık ödemelerinde yüzde 50'ye yakın bir iyileşme sağladı.

Şubat ayı ödemelerinin, Ocak ayında yapılan düzenlemeler ve gelen iyileştirmelerle birlikte toplamda 6,3 milyar TL'ye ulaştığını ifade eden Bakan Göktaş, ödemelerin tüm engelli ve yaşlı vatandaşlara hayırlı olmasını diledi. Ayrıca, engelli ve yaşlı vatandaşların toplumsal hayata katılımlarının desteklenmesi konusunda devletin yanlarında olduğunu vurguladı.

Editör: Umut Gökdaş