Ziyarette Bursa'nın ve ülkenin gıda, tarım ve hayvancılık konusundaki sorunları dile getirdi.

Heyet daha sonra, programları uygun olan bazı Bursa Milletvekilleri ile birlikte öğle yemeğinde buluşup Bursa'nın ve İnegöl'ün genel sorunlarını değerlendirdi.

Kurbanlık ve Et Fiyatlarında Büyük İndirim: 2024 Kurban Bayramı'nda %30'luk Düşüş Bekleniyor! Kurbanlık ve Et Fiyatlarında Büyük İndirim: 2024 Kurban Bayramı'nda %30'luk Düşüş Bekleniyor!

BURSA İÇİN ŞANS

Ziyarete ilişkin bilgi veren İTSO Başkanı Metin Anıl, İTSO Yönetim Kurulu üyeleri, Genel Sekreter Mustafa Şentürk ile Bursa, Gemlik, Mustafakemalpaşa, Karacabey, Yenişehir, İznik'teki Ticaret ve Sanayi Odaları ve Ticaret Borsalarının Meclis Başkanı, Yönetim Kurulu üyeleri ile Ankara'ya giderek Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik'i makamında ziyaret ettiklerini söyledi.

Başkan Anıl, ziyarette Türkiye'nin gıda, tarım ve hayvancılık politikalarının değerlendirildiğini söyledi. Ziyaret sırasında odalarının geçmiş dönem Meclis üyelerinden olan AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin'in de katıldığını belirten Metin Anıl,

"Bizler Sayın Faruk Çelik Bursa ve ülke siyasetinde önemli bir isim olarak görüyoruz. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı olması ülkemiz açısında çok büyük şanstır" dedi.

GÖRÜŞLERİMİZİ AKTARDIK

Bakan Çelik ile yapılan görüşmede Türkiye'deki tarım ve hayvancılık politikalarına ilişkin görüşlerini aktardıklarını ve gıda konusundaki düşüncelerini paylaştıklarını vurgulayan Metin Anıl,

"Çiftlikten ve tarladan sofraya güvenli gıda ulaşması için yapılması gerekenlerle ilgili düşüncelerimiz anlattık. Yine gerek toprak reformu, tarım politikaları ve hayvancılık konusunda yapılmasında fayda gördüğümüz yenilikleri içeren bir raporu kendisine takdim ettik" dedi.

GÖRÜŞLERİMİZİ DİKKATLE DİNLEDİ

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik'in aktardıkları görüşleri dikkatle dinleyip not aldığına vurgu yapan İTSO Başkanı Metin Anıl,

"Sayın Bakanımız, köklü refomlar yapmak içim hazırlık aşamasında olduklarını söylediler. Dile getirdiğimiz konular hakkında olumlu yorum yaptılar ve yapacakları reformlarda bu görüşlerden istifade edeceklerini dile getirdiler ve heyetimiz teşekkür ettiler. Ziyaret esnasında Milletvekilimiz Hüseyin Şahin'de yanımızda yer aldı" dedi.

Öte yandan ziyarette, İTSO heyetinin yanı sıra Bursa Ticaret Borsası, Yenişehir TSO, Yenişehir Ticaret Borsası, İznik TSO, Gemlik Ticaret Borsası, Karacabey TSO, Karacabey Ticaret Borsası, Mustafakemalpaşa Ticaret Borsası Meclis ve Yönetim Kurulu Başkanları, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği eski Yönetim Kurulu Üyesi İlhan Parseker ile BESAŞ Genel Müdürü Mustafa Bektaş da hazır bulundu.