6.SI DÜZENLENDİ
Otel Parkta yoğun katılımla gerçekleştirilen ödül töreninde konuşan Bacıbey Kent Kültürü Derneği Başkanı Mutlu Çınar, Kadınların TBMM'ye girişinin 77. yıldönümü nedeniyle 2012 yılında başlayan 'Hayme Ana Bacıbey Ödülleri'nin bu yıl 6'ncısının düzenlendiğini söyledi.


2012'DE BAŞLADI
Bacıbey kavramının Anadolu topraklarında 800 yıllık bir geleneğin simgesi olduğuna dikkat çeken Çınar,
"Uzun zamandır unuttuğumuz bir gelenek. Unuttuğumuz geleneği yeniden canlandırma adına 'Hayme Ana Bacıbey Ödülleri'ni Türkiye Büyük Millet Meclisine kadın milletvekillerimizin girişinin 77. yıl dönümünde başlattık. 2012 yılında başlattığımız ödül törenimizin bu yıl 6'ncısını düzenliyoruz."


ŞEKİBE İNSEL ANISINA
"Bu sene ödül törenimizin konseptini değiştirdik. 8 Şubat 1935 yılında meclise 17 kadın milletvekili giriyor. Bunlardan sadece birinin adı yaşatılıyor diğer 16 milletvekilinin hiçbir yerde yaşatılmıyordu.
16 milletvekilimizin her birinin seçim bölgesinde her yıl etkinlikler ve ödül töreni düzenlensin yerel yönetim iş birliğiyle ilk kadın milletvekilinin adı bir tesiste yaşatılsın.
Ve bu vesileyle 8 Şubat 1935 yılında meclise giren 17 kadın milletvekilimize bir saygı duruşu gösterilsin istedik. Türkiye'nin ilk çiftçi kadın milletvekili olan Şekibe İnsel'in adını belediye tarafından yapılan tesiste yaşatılacak" dedi.
GÖZGEÇ DE KONUŞTU
Programda, AK Parti Bursa Milletvekili Emine Yavuz Gözgeç, Belediye Başkanı Alinur Aktaş ile Kaymakam Ali Akça birer konuşma yaptılar. Konuşmaların ardından ödül törenine geçildi.


ÖDÜL ALANLAR
Törende, 'Savaşı erkekler başlatır, kadınlar bitirir' sloganıyla hazırlanan projeden dolayı Türkiye-Türk Dünyası Yörük Türkmen Birliği Bacıbeyler Teşkilatı Başkanı Ayşe Yavuz'a,
Bacıyan-ı Meram projesini hayata geçiren Meram Belediye Başkanı Fatma Toru'ya,
15 Temmuz darbe kalkışmasında 'Gazi' olan Kazan Belediye meclis üyesi Derya Ovacıklı'ya,
5 dönemdir muhtarlık yapan Gemlik Halitpaşa Mahalle muhtarı Sevim Koçdemir'e,
5 dönemdir muhtarlık yapan Yenişehir Ulucami Mahalle muhtarı Yurdanur Ülker'e,
'Kadın Kahramanlar' TV dizisiyle TRT muhabiri Yakup Diricanlı'ya,
4 dönem ve üstü meclise giren eski bakanlar Işılay Saygın ile İmren Aykut'a
Ve 4 dönemdir milletvekilliği görevinde bulunan Gaziantep Milletvekili Canan Candemir Çelik'e 'Hayme Ana Bacıbey Ödülleri' Belediye Başkanı Alinur Aktaş tarafından takdim edildi.

Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi Açıklandı Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi Açıklandı