Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, yakın zamanda gerçekleşen bir sempozyumda asgari ücretin enflasyon karşısında emekçinin hakkını koruduğunu dile getirdi. Ancak piyasadaki gerçek rakamlar, Işıkhan'ın bu iddiasını doğrulamakta zorlanıyor.

Cumhuriyet'in 100. Yılında Türk Çalışma Hayatı Sempozyumu'nda Ne Söylendi?

Işıkhan'ın Vurguladığı Başarılı Politikalar

Bakan Işıkhan, iktidarın ekonomik politikalarının başarısını vurgulayarak, Türkiye'nin küresel zorluklara rağmen istikrarla büyümeye devam ettiğini belirtti. Küresel salgınlar, yangınlar ve doğal afetlere rağmen ülkenin ayakta kaldığını ve ekonomik olarak güçlenmeye devam ettiğini ifade etti.

İşçi Hakları ve Asgari Ücret Üzerine Işıkhan'ın İddiaları

Işıkhan, Bakanlık olarak işçilerin haklarını korumaya yönelik politikalarını sürdürdüklerini ve asgari ücreti emekçinin hakkını koruyacak bir seviyeye getirdiklerini belirtti.

Rakamların Dili

Enflasyon Karşısında Asgari Ücretin Gerçek Durumu

Fakat gerçek durum bu iddialardan oldukça farklı bir tabloyu gösteriyor. Temmuzda emekçiye yapılan zam, sadece üç ay içinde yüzde 25.1’i bulan enflasyon karşısında hızla eridi.

Altın fiyatları zirveye tırmanıyor: Gram ve çeyrek altında son durum Altın fiyatları zirveye tırmanıyor: Gram ve çeyrek altında son durum

Memurun Enflasyon Farkı ve Kamu İşçisi Ücretleri

Memurların enflasyon farkı şimdiden yüzde 18.04'ü bulduğuna dikkat çeken veriler, fiyat artışlarının da kamu işçisine bu yılın ikinci yarısında verilen zam oranını geçtiğini ortaya koyuyor.