İNSAN ÇOK ACİZ

Merhum Nevzat Yapıcı, resim ve tablo çizmenin; insanın aklında geçirdiklerini tabloya yansıtması olduğunu ifade ederek, çizdiği resimlerle Allah´ın sonsuz kudretinin ne kadar çok geniş olduğunu ve insan olarak ne kadar aciz olduklarını gördüğünü söyler.

Küçük Prens Antep Ağzıyla "Güccük Pirens" oldu Küçük Prens Antep Ağzıyla "Güccük Pirens" oldu

İşte, 16 Mart 2017 yılında vefat eden rahmetli ressamın o röportajı:

 

 

BİZE KENDİNİZİ TANITIR MISINIZ ?

1950 yılında Trabzon’un Vakfıkebir ilçesinde dünyaya geldim. Babamın öğretmen olması ve İnegöl’e tayiniyle İnegöl yaşantımız başladı. Yaklaşık 40 yıldır İnegöl’de ikamet etmekteyim. İstanbul, Bursa ve İnegöl’de galeri açtım ve halen çalışmalarımı İnegöl’de sürdürmekteyim. 33 yıllık resim hayatımın son durağı olan İnegöl’de “ YAPICI SANAT MERKEZİ “ adında bir galerim var.

 

RESİM MERAKINIZ NASIL BAŞLADI ?

Küçük yaşlardan beri, okul çağlarımdan itibaren amatörce uğraşıyordum. Askerden sonra ise hocam Ahmet Korcan’a talebe olarak resim çalışmalarına başladım. Bu işe profesyonel olarak 1973’den beri devam ediyorum.

 

DİĞER GÜZEL SANATLARLA İLGİLİ ÇALIŞMALARINIZ OLDU MU?

Resim sanatı o kadar geniş bir sanat dalı ki içine girmeden kimse bilemez. Her çalışmada daha fazla şeyler öğreniyorsunuz ve enteresan şeylerle karşılaşabiliyorsunuz. Ben de hala bir şeyler öğreniyorum diyebilirim. Onun için diğer dallarla ilgilenmeye vaktim olmadı.

 

İLERİYE DÖNÜK BİR ÇALIŞMANIZ VAR MI ?

Şu an hazırlığını yaptığımız bir web sitesi çalışmamız var. Yakın zamanda faaliyete geçecek olan sitemizde, resim severler benim ve başka ressamların resimlerini ziyaret edebilecekler. Ayrıca çok farklı sunumlarımızda olacaktır.

 

GENÇ RESSAMLARA TAVSİYELERİNİZ NELER OLACAKTIR ?

Bu işi sadece hobi olarak yapsınlar diyorum. Tarihteki ressamların hayatlarını ele alırsak, pek te karın doyurucu bir iş olmadığını göreceklerdir. Yapmasınlar demiyorum ama hayatlarını buna bağlamasınlar.

 

RESSAMLIKLA İLGİLİ UNUTAMADIĞINIZ BİR ANINIZI BİZİMLE PAYLAŞIR MISINIZ ?

O kadar çok hatıramız var ki hangi birisini anlatayım. İşyerime gelen insanlar, resimleri benim yaptığıma inanmıyorlar.Onlara benim yaptığımı ispatlamak için söylediğim sözler, aramızda geçen diyaloglar inanın çok ilginç. Neden inanmıyorlar ben de bir anlam veremiyorum. Belki de onların gözünde ressam deyince akıllarına, aykırı bir kişilik , yamuk şapka, yırtık kotlar, ağızda pipo vs.. geliyor. Karşılarında beni görünce de şaşırıyorlar belkide.2-55

Editör: AYHAN BAYRAKTAR