ARŞİVDEN HABER: Kafkas Folklor’da Tayyar’a güvenoyu

     Tarih 26 Kasım 2005. O tarihtei Kafkas Folklor ve Kültür Derneği’nin yapılan olağan genel kurul toplantısında başkanlığa 6. kez Mehmet Nuri Tayyar seçilir.. Çok sayıda davetlinin katıldığı kongrede başkan Tayyar, iddialı açıklamalar yapar.

 

     ARŞİVDEN HABERİMİZİN DEVAMI ŞÖYLEDİR:

“Cumartesi akşamı gerçekleştirilen genel kurula Bursa Milletvekili Sedat Kızılcıklı, İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İl Genel Meclis Üyesi Hüseyin Şahin, Mille Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk ve çok sayıda davetli katıldı.

     Beklenilen aksine tek adayla gidilen seçimde daha önce iki kez ve son 3 dönemde üst üste dernek başkanlığı yapan M. Nuri Tayyar 234 kongre üyesinin güvenoyunu alarak 6. kez başkan seçildi.

     Kongreye misafir olarak katılan Bursa Milletvekili Sedat Kızılcıklı, Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve İl Genel Meclisi Üyesi Hüseyin Şahin, derneğin yaptığı çalışmaları yakından izlediklerini ve çok mutlu olduklarını belirttiler.

Bakanlık 'Hizmete Özel' açıkladı... Kamuda giyim yardımları kesilmedi! Bakanlık 'Hizmete Özel' açıkladı... Kamuda giyim yardımları kesilmedi!

      Konuşmacılar Kafkas Folklor ve Kültür Derneği’nin uluslar arası festivallere katılarak İnegöl’ü başarıyla  temsil ettiğini ve bir çok ülkenin folklor ekiplerini İnegöl’e getirerek kardeşlik köprüsü oluşturduğunu ifade ederek yöneticileri kutladılar.

Başkan Mehmet Nuri Tayyar ise kendilerine inan ve güvenen kongre üyelerine teşekkür ederek başladığı konuşmasında, oluşturulan yeni yönetimin ilk toplantısında 1 yıllık çalışma takvimini hazırlayacağını kaydetti.

      Başkan Tayyar, “Öncelikle yurt ve yurtdışından çeşitli festivaller için davetler aldık, bunun değerlendirmesini yaparak katılacağımız festivalleri belirleyeceğiz. Daha sonra ise mevcut dernek lokalinin rehabilitesi için bir fizibilite çalışması yaparak, hizmet yerimizi daha kullanışlı ve sağlıklı hale getirmenin çabası içinde olacağız. Biz bu güne kadar bizlere maddi ve manevi anlamda destek veren kurumlara çok teşekkür ediyoruz. Eğer bizim bir başarımız varsa bu başarıda yönetimimiz, üyelerimiz kadar onların da katkısı vardır” diye konuştu.

    Başkan M. Turi Tayyar’ın oluşturduğu listede yönetim kurulu ise şu isimlerden oluştu; Fahri Erken, Nedim Bayram, Adnan Aydın, Ahmet Zeki Şen, Bilal Atay, Nevzat Bali, Fethi Gümüştekin ve Turan Adıyaman.”

26 ARALIK KAFKAS FOLKLOR (2)26 ARALIK KAFKAS FOLKLOR (3)

Editör: AYHAN BAYRAKTAR