Arnavutköy'de etkili olan sağanak yağış, yeni inşa edilen bir binanın istinat duvarının yıkılmasına sebep oldu. Peki, nasıl oldu ve sonuçları ne oldu?

İstanbul'un Arnavutköy ilçesinde etkili olan sağanak yağış, Merkez Mahallesi Demircan Sokak'ta şok etkisi yarattı. Yeni yapılan boş binanın istinat duvarı, toplanan suların etkisiyle çöktü.

Olayın Detayları ve Sonuçları

İstanbul'u Etkisi Altına Alan Yağış

İstanbul genelinde etkili olan sağanak yağış, altyapı sorunlarını bir kez daha gündeme getirdi. Bu yağış, Arnavutköy'deki yeni binanın istinat duvarını yıkan ana sebep oldu.

Yıkılan İstinat Duvarı ve Sonuçları

Olay sonrası itfaiye, polis ve Silivri Arama Kurtarma (SAK) ekipleri hemen bölgeye yönlendirildi. Yıkılan duvarın etkisiyle yan binanın bodrum katını su bastı. Bölge sakinleri tedbir amaçlı tahliye edilirken, çevre güvenlik şeridiyle kapatıldı. Neyse ki olayda can kaybı ya da yaralı bulunmamaktadır.

Bursa ve İnegöl'de Bugün Hava Nasıl Olacak? Bursa ve İnegöl'de Bugün Hava Nasıl Olacak?

Sokak Sakini Süleyman Keskin'den Açıklama

“Yaklaşık saat 15.00 sıralarında yağmur başladı. Burası yapılırken bina sahibine ‘Burası ne yapılacak?’ dedik. Bize fabrika yapacaklarını söylediler. Mahallenin su gideri olan yerleri kırdı ve temel yaptı. Can kaybı veya yaralı Allah’a şükür yok.”

Bina sakinlerinin ve çevre halkının tepkileri olayın ardından artarken, yetkililerin olayla ilgili incelemesi sürüyor.

Arnavutköy, Sağanak Yağış, İstinat Duvarı, Yıkım, Merkez Mahallesi, Silivri Arama Kurtarma

Editör: Fırat Çelik