Kurban Bayramı İkramiyesi Belli Oldu: Emeklilerin Hesabına Yatacak! Kurban Bayramı İkramiyesi Belli Oldu: Emeklilerin Hesabına Yatacak!
Kurban Bayramı'na sayılı günler kala hayvan pazarında hareketlilik başladı. Yaklaşık 3 bin kurbanlık hayvanın bulunduğu pazarda satıcıların, kurbanlık hayvanların yüzde 50'sini sattığı öğrenildi. Erzurum başta olmak üzere Bayburt, Ağrı ve Muş gibi illerden İnegöl'e kurbanlık hayvan getiren satıcılar ise zor şartlar altında satış yapıyor.
HAYVAN PAZARINDA DÜVE YOĞUNLUKTA
İnegöl Belediyesinin yapmış olduğu genişletme çalışması kapsamında hayvan pazarında bu sene geçen yıla göre 80 tane fazla satıcı yer alacak. Hayvan satıcıları Kurban Bayramına az bir süre kala Bursa ve çevre ilçelerden gelen hayvan satıcılarının pazara alınmasını istemiyor. Kurbanlıklar 2 bin 500 TL ile 7 bin 500 arasında satışa sunulurken, bu yıl hayvan pazarına tosundan çok düvenin geldiğini öğrenildi.
HER BÜTÇEYE GÖRE KURBANLIK
Kurban bayramına sayılı günler kala pazarda bütçelerine uygun hayvan arayan vatandaşlar, kurbanlık fiyatlarının yüksek olmasından şikayet ederken, hayvan satıcıları ise fiyatların normal olduğunu ve her bütçeye göre kurbanlık hayvanın bulunduğunu söylüyor. Fiyat tartışmalarının yaşandığını hayvan pazarında ayrıca vatandaşlar ile satıcılar arasında sıkı pazarlıklar yaşanıyor.
PAZAR KIZIŞIYOR
14 senedir Erzurum ilinden İnegöl'e hayvan getirdiğini aktaran Yasin Bilican isimli satıcı: "Bu sene Erzurum'dan getirdiğim 20 kurbanlık hayvandan 15'ini sattım. Fiyatlar geçen yıla göre aynı" derken Muştan gelen başka bir hayvan satıcısı Vasıf Soyuşen: "Muştan 40 tane kurbanlık getirdim. Şuana kadar 20 tane hayvan satım. Kurban Bayramına sayılı günler kala pazarda hareketlilik başladı. Yetkililerden bayrama az bir süre kala Bursa ve çevre ilçelerden gelen hayvan satıcılarının pazara alınmamasını istiyorum" dedi.
YER KONUSUNDA AYRIMCILIK YAPILDI İDDİASI
Erzurum'dan kurbanlık hayvan getirdiğini söyleyen Yavuz Çakır ise İnegöl Belediyesinin yer konusunda ayrımcılık yaptığını ileri sürerek: "Pazaryerindeki yerler ile alakalı kura çekimi yapılacağı söylendi ancak kura çekimi yapılmadı. 5 yıldır İnegöl'e kurbanlık satmak için geliyorum" diye konuştu. Diğer hayvan satıcıları ise kurbanlık hayvan almak isteyen vatandaşların ilk önce çiftliklere gittiğini daha sonra hayvan pazarına geldiğini söylüyor.
VATANDAŞ FİYATLARIN YÜKSEKLİĞİNDEN ŞİKAYETÇİ
Pazara kurbanlık hayvan olmak için gelen vatandaş ise fiyatların pahalı olmasından şikayetçi. Öte yandan birçok satıcı elinde bulunduğu kurbanlık hayvanların yarısını satarken, yeni gelen hayvan satıcıları ise hayvanlarını koyabilecekleri çadırları yapmanın derdinde.
.