Süper Lig ekibi MKE Ankaragücü, Lamine Diack'ın transferi hakkında ortaya atılan usulsüzlük iddialarına sosyal medya üzerinden resmi bir açıklama yaparak cevap verdi. Tuzlaspor'un Fenerbahçe'den transfer edilen Diack ile ilgili iddialarına net bir dille karşılık veren Ankaragücü, transferin FIFA ve TFF kurallarına uygun şekilde gerçekleştiğini vurguladı. İşte Ankaragücü'nün bu önemli transferle ilgili yaptığı açıklamanın detayları.


Ankaragücü'nün Açıklamasının Detayları

Ankaragücü'nün Lamine Diack transferi hakkında yaptığı açıklama, transfer sürecinin şeffaflığını ortaya koyuyor.

Transferin Mali Detayları

Ankaragücü, Lamine Diack'ın Fenerbahçe'den KDV hariç 350.000 Euro karşılığında transfer edildiğini belirtti. Açıklamada, bonservis bedeli dışında şarta bağlı herhangi bir yükümlülük olmadığı vurgulandı.

U16 Erkekler Türkiye Şampiyonası Edirne'de başlıyor U16 Erkekler Türkiye Şampiyonası Edirne'de başlıyor

FC Nantes'a Transfer Süreci

Diack'ın, Ankaragücü'nde bir sezon geçirdikten sonra 400.000 Euro bedelle FC Nantes'a geçici olarak transfer edildiği belirtildi. Nantes ile yapılan anlaşmada zorunlu satın alma opsiyonu ve sonraki satışlardan pay gibi maddelerin bulunduğu açıklandı.

Üçüncü Taraflarla İlgili Durum

Kulüp, Diack ile ilgili olarak üçüncü şahıs veya kurumlarla herhangi bir anlaşma yapılmadığını ve elde edilecek tüm gelirlerin kulübe ait olduğunu ifade etti.