Amasya’nın Suluova ilçesinde sulama kanalında kaybolan 11 yaşındaki Hasan Uysal’ın cansız bedenine ulaşıldı.

Amasya’da Sulama Kanalında Kaybolan Çocuktan Acı Haber Geldi (2)

Olay, Yenidoğan Mahallesi'nde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, sulama kanalına giren 11 yaşındaki Hasan Uysal, akıntıya kapılarak gözden kayboldu. Durumu fark eden vatandaşların ihbarı üzerine bölgeye AFAD, itfaiye, polis ve dalgıç ekipleri sevk edildi.

Amasya’da Sulama Kanalında Kaybolan Çocuktan Acı Haber Geldi (3)

Arama kurtarma çalışmaları kapsamında su seviyesi düşürülen kanalda 1 saatten fazla süren çalışmanın ardından Hasan Uysal’ın cansız bedenine ulaşıldı. Küçük çocuğun naaşı, ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Amasya’da Sulama Kanalında Kaybolan Çocuktan Acı Haber Geldi (1)

Arama çalışmalarını Amasya Valisi Önder Bakan ve Suluova Belediye Başkanı Rıfat Uzun da yakından takip etti. Olay anında çocuğu kurtarmaya çalışan Veli Yaşar, “Su çok akıntılı ve derindi. Çocuğa yetişmeye çalıştım. Ama başaramadım. Birkaç sefer dalıp çıktı. Sonra kayboldu. Su bulanık olduğu için bir daha da göremedim” ifadelerini kullandı.

Bayram tatili için geldiği Antalya'da balık avlamak isterken canından oldu
Bayram tatili için geldiği Antalya'da balık avlamak isterken canından oldu
İçeriği Görüntüle

Kaynak: İHA