Haberimiz Genç Gazete Arşivinden

Tarih: 19 Eylül 2008.

O tarihte altındaki yaklaşık 200 dolarlık düşüş, değerli madeni son günlerin en uygun yatırım araçlarından biri haline getirir. 20 yıl önce gram altının ne kadar olduğunu merak edenler için maziden ilginç bir haber.

İşte arşivden haberimiz!

19 Mayıs 2026 Bugün Kuyumcular Açık Mı Bugün Kuyumcular Kapalı Mı, Tatil Mi

ALTIN FİYATLARI DÜŞTÜ AMA İLGİ YOK

Dünya piyasalarında dört ay önce bin 32 dolar seviyesinde bulunan altının ons fiyatı, 830 dolara kadar geriledi. Altındaki yaklaşık 200 dolarlık düşüş, değerli madeni son günlerin en uygun yatırım araçlarından biri haline getirirken, İnegöl’de kuyumcu esnafının beklediği hareketlilik oluşmadı.

Altın Fiyatları Düşer Düşmez Kuyumcularda Yoğunluk Patladı! Talep Bir Anda Artınca Rafineriler Gece Gündüz Çalışmaya Baş (1)-1

Altın Fiyatlarındaki Düşüş Piyasaya Yansımadı

AK Parti hakkında açılan kapatma davasının oluşturduğu belirsizlik nedeniyle yükselişe geçen altın fiyatları, Anayasa Mahkemesinin kararını açıklamasının ardından gerilemeye başladı. Dünya piyasalarındaki düşüşe rağmen iç piyasada yatırımcıların altına yönelmemesi, kuyumcu esnafını düşündürmeye başladı.

Altın Fiyatları Düşer Düşmez Kuyumcularda Yoğunluk Patladı! Talep Bir Anda Artınca Rafineriler Gece Gündüz Çalışmaya Baş (3)

“Vatandaş Öncelikli İhtiyaçlarını Bile Erteliyor”

İnegöl Kuyumcular Derneği Başkanı Âdem Emre, altın fiyatlarındaki gerilemenin yatırımcılar açısından fırsat oluşturduğunu ancak vatandaşların ekonomik nedenlerle piyasadaki bu durumdan yararlanamadığını söyledi.

İç piyasadaki yatırımcıların fiyat düşüşünü değerlendirmesi gerektiğini belirten Emre, vatandaşların öncelikli ihtiyaçlarını dahi ertelediğine dikkat çekti. Emre, altın fiyatlarının gerilemesine rağmen kuyumculardaki hareketliliğin yok denecek kadar az olduğunu ifade etti.

Altın Fiyatları Düşer Düşmez Kuyumcularda Yoğunluk Patladı! Talep Bir Anda Artınca Rafineriler Gece Gündüz Çalışmaya Baş (4)

Kuyumcu Esnafı Durgunluktan Endişeli

Son aylarda hızlı bir hareketlilik gösteren altının ons fiyatının yaklaşık 200 dolar gerilemesiyle birlikte en makul yatırım araçlarından biri haline geldiğini belirten Emre, buna rağmen piyasadaki durgunluğun devam ettiğini kaydetti.

Kuyumcu dükkânlarında beklenen alışveriş hareketliliğinin oluşmaması, sektör temsilcilerinin gelecek döneme ilişkin kaygılarını artırdı. Emre, yaşanan durgunluğun kuyumcu esnafını kara kara düşündürdüğünü dile getirdi.

Altın Fiyatları Düşer Düşmez Kuyumcularda Yoğunluk Patladı! Talep Bir Anda Artınca Rafineriler Gece Gündüz Çalışmaya Baş (1)

Gram Altın 32 YTL’ye Geriledi

İç piyasada gram altının 32 YTL seviyesine düştüğünü aktaran İnegöl Kuyumcular Derneği Başkanı Âdem Emre, fiyatların son sekiz ayın en düşük seviyesinde bulunduğunu söyledi.

“Bu nedenle parası olanlar için altın almanın tam zamanı. Yastık altında parası olanın yatırım yapmasını tavsiye ediyoruz. Bu hem kuyumcu esnafına hareketlilik hem de vatandaşa kâr sağlar.”

Altındaki düşüşün yatırım yapmak isteyenler açısından önemli bir fırsat oluşturduğunu belirten Emre, yastık altında tutulan birikimlerin ekonomiye kazandırılmasının hem vatandaşlara hem de kuyumcu esnafına katkı sağlayacağını ifade etti.

Altın Alışverişinde Tarihi Değişiklik! Kuyumcuda Nakit Devri Bitiyor (5)-2

ARŞİVDEN HABER TARİH: 19.08.2008

1 Mayıs Kuyumcular Açık Mı, Kapalı Mı

İnanç haberleri için TIKLAYINIZ!

Astroloji ve Rüya haberleri için TIKLAYINIZ!

Kadın Aile haberleri için TIKLAYINIZ!

Kültür Sanat haberleri için TIKLAYINIZ!

Kaynak: Haber Merkezi