Kaza, Aksaray-Nevşehir Karayolu’nun 8. kilometresinde yaşandı. Edinilen bilgilere göre, Nevşehir yönünden Aksaray istikametine seyreden Arda A. yönetimindeki 68 AFE 003 plakalı Mercedes marka otomobil, aynı yönde ilerleyen Ahmet Ö. idaresindeki yabancı plakalı araca arkadan çarptı.
Çarpmanın etkisiyle gurbetçi ailenin bulunduğu araç şarampole yuvarlandı. Alkollü sürücünün kullandığı araç ise takla atarak yol kenarındaki güneş enerjisi santrali bariyerlerine çarptıktan sonra santral arazisine düştü. Kazada her iki aracın sürücüsü ile yabancı plakalı araçta yolcu olarak bulunan Dilber Ö. yaralandı.
Güneş enerjisi santrali güvenlik görevlilerinin ihbarı üzerine olay yerine polis, jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yaralılar, ilk müdahalenin ardından ambulanslarla Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.
Kazaya neden olan Arda A.’nın yapılan kontrollerde 2.20 promil alkollü olduğu tespit edildi. Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığı kazayla ilgili tahkikat başlattı.