Şanlıurfa'da 31 Mart'ta gerçekleştirilecek olan yerel seçim öncesi, AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) üyesi Kasım Gülpınar'ın Urfa Büyükşehir Belediye Başkan adaylığına seçilmemesi üzerine partisinden istifa ettiği iddia edildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın daha önce mevcut başkan Zeynel Abidin Beyazgül ile devam edileceğini açıkladığı belediye başkanlığı adaylığı sonrası, AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) üyesi Kasım Gülpınar'ın istifası dikkat çekti.

AK Parti Genel Başkan Danışmanı olan Gülpınar'ın istifasını noter aracılığıyla gönderdiği ve salı günü yeni yol haritasıyla ilgili bir açıklama yapacağı öğrenildi. Gülpınar, Urfa'dan 3 dönem milletvekili olarak seçilmiş ancak son seçimlerde aday olmamıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından 10 Nisan 2023 tarihinde danışman olarak atanmıştı. Atama yazısında, "Partimiz politikalarının geliştirilmesinde danışmanlık hizmet ve fonksiyonunun sağlayacağı katkının önemli bir yeri bulunmaktadır" ifadelerine yer verilmişti.

Editör: Fırat Çelik