18 Mart 2025'te sabah saatlerindeAydın’ın Nazilli ilçesinde,Yeşil Mahalle'deki Hilal Apartmanı'nda çıkan yangında, Turgay Gezgin’in eşi Fatma Gezgin ve çocukları Toprak Ege Gezgin (4) ile Muzaffer Deniz Gezgin (11) hayatını kaybetti. Yangının şüpheli bulunması üzerine yapılan incelemelerde, Turgay Gezgin’in yangından önce eve girip çıktığı, güvenlik kamerası kayıtlarıyla tespit edildi. Ayrıca, Fatma Gezgin’in telefonundaki kayıtların silindiği de ortaya çıktı.

Zanlılar Takip Edildi, Turgay Gezgin Tutuklandı
Olay sonrası, Turgay Gezgin’in sevgilisi F.T. ile 10 gün sonra nişanlandığı ortaya çıktı. Polis ekipleri, gezgin ve F.T. üzerindeki şüpheli hareketlilikler doğrultusunda takip başlattı. Yürütülen çalışmaların ardından, Turgay Gezgin ve F.T. gözaltına alındı. Turgay Gezgin, tutuklanarak cezaevine gönderildi, F.T. ise adli kontrol kararıyla serbest kaldı.

Cezaevinde Ölü Bulundu
Turgay Gezgin, Nazilli Kapalı Cezaevi'nde tutuklu olarak kaldıktan sonra, Adana Kapalı Cezaevi'ne sevk edilmiştir. 20 Temmuz’da cezaevinde ölü olarak bulundu. Yetkililer, Gezgin’in cezaevinde intihar ettiği bilgisini paylaştı.

Cenaze Gizlice Yenipazar’a Defnedildi
Turgay Gezgin’in cenazesi, Nazilli Gülistan Camii'nde kılınacak cenaze namazının ardından Nazilli Malhallı Mezarlığı’na defnedilecekti. Ancak, cenaze namazı sırasında, Gezgin’in cenazesi camiye getirilmedi. Adli Tıp Kurumu'ndan alınan cenaze, Yenipazar ilçesi Donduran Mahallesi’ne gizlice defnedildi. Gezgin’in mezarında sadece doğum ve ölüm tarihi yazılı olup, adı dahi bulunmuyor.
Gezgin'in defnedildiği mezarlığa getirilen tabut, bulunduğu yerde bırakıldı. Cenaze ile ilgili tepkilerden kaçınmak amacıyla gizli bir şekilde defin işleminin gerçekleştirildiği bildirildi.




