Bursa

"Ağız yarası, romatizmanın habercisi"

Eklemlerde ağrı ve şişlik olarak ortaya çıkan romatizmal hastalıklar, birçok kişinin kabusu olduğunu ifade eden Romatoloji Uzmanı Dr. Sevtap Şimşek, hastalığın belirtilerine dikkati çekerken ağız yaralarına vurgu yaptı.

Abone Ol

Romatizmal hastalıkların, tedavi edilmezse özellikle uzun dönemde eklemlerde hasar oluşturarak sakatlığa sebep olabileceği ve kişinin hayat kalitesini bozabileceği uyarısında da bulunan Uzm. Dr. Sevtap Şimşek, sağlıklı bir hayat için şu önerilerde bulundu:
"Kötü olan her şeyden uzaklaşmak gerekiyor. Örneğin, sigara içenlerde tedaviye direnç daha ciddi olur. Omega 3 bugün tartışılmaya devam ediliyor. Burada önemli olan, bunu doğal yolla almak. Yani Omega 3’ü balıktan temin etmek daha faydalıdır. Yine de diğer Omega 3 ürünleri de tüketilebilir. Faydası olduğu ortaya çıkan zerdeçal da tüketilebilir. Sağlıklı beslenme, bol sebze-meyve, sınırlı kırmızı et ve yağ tüketimi de önemlidir. Doğru kiloda olmak, eklemlerin yükünü azaltır. Eklemleri hareket ettirdiği için sporu da mutlaka öneriyoruz. Hareketli yaşamın kişinin hayat konforunu artırması kuvvetle muhtemeldir.”