Denizli'nin Pamukkale ilçesinde yamaç paraşütü yapan Sueda Nur Çelik (24), iniş sırasında kontrolünü kaybederek ağaca takıldı. Yaklaşık 7 metre yükseklikte mahsur kalan genç pilot, itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı.

Paraşütü Ağaca Takıldı, Dallara Tutunarak Bekledi

Olay, saat 15.00 sıralarında UNESCO Dünya Kültür Mirası listesinde yer alan Pamukkale Travertenleri üzerindeki Dinamit Tepesi'nde meydana geldi. Yamaç paraşütü pilotu Sueda Nur Çelik, başarılı bir uçuş gerçekleştirdikten sonra inişe geçtiği sırada kontrolünü kaybetti. Paraşütü Pamukkale Kuzey Kapısı girişindeki ormanlık alandaki bir ağaca takıldı ve Çelik, metrelerce yükseklikte mahsur kaldı.

Olayı gören çevredeki vatandaşlar, durumu jandarma ve itfaiyeye bildirdi.

İtfaiye Ekipleri Kurtardı

İhbar üzerine olay yerine gelen Pamukkale İlçe Jandarma Komutanlığı ve Denizli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri, genç pilotu kurtarmak için çalışma başlattı. İtfaiye ekipleri merdiven yardımıyla ağaca çıkarak Sueda Nur Çelik’i bulunduğu yerden güvenli şekilde indirdi.

İBB Soruşturmasında Gözaltına Alınan Koruma Müdürü Mustafa Akın’dan “Kamera” Açıklaması
İBB Soruşturmasında Gözaltına Alınan Koruma Müdürü Mustafa Akın’dan “Kamera” Açıklaması
İçeriği Görüntüle

Şans eseri yara almadan kurtulan Çelik’in sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. Olayla ilgili inceleme başlatıldı.

Kaynak: DHA